Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

ZECI DE ELEVI, găsiţi de poliţişti în baruri, în timp ce consumau alcool


    Peste 70 de elevi, care absentau de la ore, au fost găsiți de polițiști în barurile din Focșani, dar și din alte orașele ale județului. Pe doi dintre ei, oamenii legii i-au găsit cu sticlele cu alcool în față, la primele ore ale dimineții. Elevii chiulangii au fost găsiți în baruri în timpul unei acțiuni desfășurate pentru prevenirea absenteismului școlar.

    Zeci de elevi chiulesc de la ore și își petrec timpul în barurile din apropierea unităților de învățământ. În timpul unei acțiuni desfășurate săptămâna trecută, pentru prevenirea absenteismului școlar, polițiștii au găsit în baruri peste 70 de elevi, care ar fi trebuit să fie la ore.
    Oamenii legii spun că numărul elevilor care absentează de la cursuri a crescut și de aceea se impune organizarea unor acțiuni de acest gen. „Având în vedere faptul că semestrul II al anului școlar preuniversitar este în plină desfășurare, s-a constatat o tendință de creștere a numărului elevilor care absentează de la cursuri la nivelul județului Vrancea, fapt ce poate conduce la înregistarea unor fapte antisociale în care pot fi implicați elevii. În baza acestor considerente și conform dispozițiilor Planului Național Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, la data de 27.02.2014,  între orele 10.00- 13.00, pe raza localităților urbane s-au organizat  acțiuni pentru prevenirea unor acte de violență în zona unităților de învățământ, precum și a combaterii absenteismului școlar. S-a acționat în echipe mixte, formate din agenți de poliție și subofițeri jandarmi, iar alături de aceștia au participat și studenți din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza”, ne-a precizat inspectorul principal Bogdan Taoder, ofițerul de presă al IPJ Vrancea.

Elevi de clasa a IX-a consumau alcool la primele ore ale dimineții

    Oamenii legii au verificat 49 de baruri și cafenele, în care au găsit 71 de elevi, care la orele desfășurării acțiunii ar fi trebuit să fie la cursuri. Luați la întrebări, elevii au încercat să găsească tot felul de scuze, ba că „profu’” nu a venit la oră, ba că nu au învățat și altele. Oamenii legii le-au notat numele în carnețele și vor trimite informări către Inspectoratul Școlar Județean pentru a fi dispuse măsurile corespunzătoare. „Au fost verificate un număr de 49 baruri și cafenele, fiind depistați absentând de la cursuri 71 elevi, din care 60 numai în municipiul Focșani. Aceștia au fost identificați și urmează să fie întocmite informări către unitățile școlare de unde provin și Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele școlare”, a adăugat ofițerul de presă al IPJ Vrancea.
    Unii dintre elevi au fost găsiți cu sticle cu alcool în față, asta în condițiile în care acțiunea a început de dimineață. Polițiștii ne-au spus că este vorba despre doi elevi de clasa a IX-a. Barmanii care le-au vândut acestora băuturi alcoolice au fost amendați. „Barmanii și administratorii localurilor verificate au fost instruiți în ceea ce privește interdicția de a vinde minorilor băuturi alcoolice, sancțiunea contravențională pentru această faptă fiind de la 100 la 500 lei. Pe timpul acțiunii au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale unor barmani care au oferit băuturi alcoolice minorilor, fiind identificați elevi de clasa a IX-a care consumau băuturi alcoolice la orele dimineții”, a adăugat inspectorul principal Toader.
    Polițiștii spun că activitățile pe această linie vor fi intensificate, urmând să aibă loc săptămânal, iar polițiștii de proximitate vor efectua vizite la unitățile de învățământ, unde vor organiza întâlniri cu elevii, pentru a discuta cu aceștia despre prevenirea violenței și a absenteismului școlar.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?