Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Ce-mi place în Focşani. Magazinul Caşedo


    Magazinul Caședo nu iese în evidență decât dacă te uiți cu atenție în vitrină, unde poți vedea rochițe cum nu prea mai găsești în altă parte prin Focșani, pantofi și genți din piele. E situat între supermarketul Profi și Capelă și prima oară când am intrat acolo m-a impresionat încălțămintea, despre care patroana mi-a spus că e făcută la comandă. Erau și niște mostre de piele din care puteau fi confecționate cizmele, sandalele ori pantofii.
    Patroana este unul dintre factorii care te conving să mai intri în magazin. E foarte bine îmbrăcată, iar stilul ei vestimentar este reflectat în articolele pe care le comercializează. Este o femeie elegantă, care le explică clientelor tot ce vor să știe și care întregește prin ținuta ei acest loc. Eu am o convingere, dacă o coafeză nu are părul îngrijit, nici pe mine nu mă va tunde ori aranja bine, dacă o manichiuristă are unghiile prost făcute, nici pe ale mele nu le va face bine. Cred așadar că omul sfințește locul și că personalitatea fiecăruia este reflectată în ceea ce face.
    Hainele, încălțămintea, gențile nu sunt ieftine, dar eu, de exemplu, am profitat de fiecare dată de perioadele de reduceri. Mai mult, într-o zi am asistat la o scenă care mi s-a părut definiția comerțului. O doamnă bine și-a cumpărat un pardesiu și o bluză, care costau câteva sute de lei, dar i-a cerut vânzătoarei să mai lase din preț. Vânzătoarea a sunat-o pe patroană și după o scurtă negociere, aceasta a scăzut din total o sumă consistentă.
    De multe ori când ies din unele magazine îmi spun: oare pe oamenii ăștia nu-i învață nimeni ce e comerțul? Asta pentru că vânzătoarele au fețele acre, ori ți se bagă în suflet ori te ignoră, nu au acel know-how, acel ceva care să te determine să cumperi și să pleci mulțumit de acolo. În schimb, la Caședo miroase frumos, vânzătoarea și patroana zâmbesc, intervin doar cât trebuie, te simți ca într-un boutique de pe un mare bulevard comercial din Paris sau Roma.
    Acesta nu e un articol publicitar, nimeni nu m-a plătit nici în bani, nici în obiecte, nici în servicii. Mi-am propus doar să scriu, să scriem în Monitorul de Vrancea, despre oamenii și locurile din Focșani, din Vrancea, unde civilizația, decența, frumosul te îndeamnă să revii. Iar Caședo este unul dintre aceste locuri. Articolul este ilustrat cu câteva fotografii de pe pagina de Facebook a magazinului.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?