Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

GALERIE FOTO: ISU Vrancea, dotat cu 10 autospeciale în baza unui proiect derulat de Consiliul Judeţean


    Consiliul Județean Vrancea a organizat, ieri, o conferință de presă la finalizarea proiectului „Achiziționare echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență și a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Est”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Prin acest proiect, ISU Vrancea a fost înzestrat în cursul anului 2013 cu 10 autospeciale de intervenție, în valoare totală de 6.822.454,58 lei. În cadrul acestui eveniment au intrat în dotarea ISU Vrancea ultimele trei autospeciale. Proiectul a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

    Consiliul Județean Vrancea a organizat, ieri, o conferință de presă la finalizarea proiectului „Achiziționare echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență și a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Est”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3: „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenție 3.3 „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență”.
    Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu, a făcut o scurtă prezentare a proiectului și a declarat că cele 10 autospeciale cu care a fost dotat ISU Vrancea reprezintă un mare câștig pentru comunitatea județului Vrancea. „Doresc să transmit din partea președintelui Marian Oprișan și a  întregii conduceri a Consiliului Județean sincere felicitări factorilor implicați în derularea și finalizarea acestui important proiect concretizat prin achiziționarea a zece autospeciale de intervenție de care pompierii vrânceni aveau mare nevoie și cu care se va interveni mult mai rapid și eficient la incendii, calamități sau accidente”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu.

Obiectivul proiectului – creșterea calității serviciilor pentru siguranță publică

    Obiectivul acestui proiect constă în creșterea calității serviciilor pentru siguranță publică și de asistență medicală în situații de urgență și dezastre majore, urmărindu-se, astfel, sprijinirea unei dezvoltări economice și sociale durabile și echilibrate teritorial, la nivelul regiunii Sud-Est, prin creșterea gradului de siguranță a populației, indiferent de locație, cât și consolidarea capacității instituțiilor specializate și a autorităților administrației publice locale de la nivelul regiunii Sud-Est pentru prevenirea producerii situațiilor de urgență, precum și pentru gestionarea acestora.

„ISU Vrancea aștepta aceste dotări de foarte multă vreme”

    La rândul său, șeful ISU Vrancea, locotenent colonel Flaviu Chiscop, a declarat că la nivelul instituției pe care o conduce aceste dotări erau așteptate cu nerăbdare pentru a putea eficientiza și îmbunătăți activitatea ISU. „Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea aștepta aceste dotări de foarte multă vreme, iar cele 10 autospeciale reprezintă o treime din dotările de care dispune instituția, ceea ce înseamnă că cel puțin o treime din dotare este de generație nouă”, a precizat șeful ISU Vrancea, Flaviu Chiscop. Acesta speră ca în următoarea etapă a proiectului să primească o autospecială de lucru la mare înălțime de care are mare nevoie instituția pe care o conduce. Åžeful ISU Vrancea, Flaviu Chiscop a mulțumit conducerii Consiliului Județean pentru implementarea acestui proiect. „Mulțumim președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan pentru realizarea acestui proiect. De asemenea, mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect și care ne-au ajutat să obținem aceste autospeciale atât de necesare activității noastre. Dotările primite de la Consiliul Județean Vrancea le vom utiliza pentru scopurile pentru care au fost destinate, astfel încât cetățenii județului Vrancea să beneficieze de echipamente de intervenție moderne”, a mai spus șeful ISU Vrancea, locotenent colonel Flaviu Chiscop.

10 autospeciale de intervenție, în valoare de aproape 7 milioane de lei

    În calitate de beneficiar direct al proiectului, ISU Vrancea a fost înzestrat cu 10 autospeciale de intervenție, în valoare totală de 6.822.454,58 lei. Este vorba despre 2 ambulanțe de prim ajutor calificat tip B, o ambulanță de tip C –  unitate mobilă de terapie intensivă, 3 autospeciale de capacitate mărită pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim ajutor calificat, 3 autospeciale de capacitate medie pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim ajutor calificat și o autospecială pentru descarcerare de capacitate grea și prim ajutor calificat.
    De asemenea, Consiliul Județean Vrancea a achiziționat și dotat ISU cu 2 vehicule cu șenile de transport utilitar amfibiu, model ARGO 8×8, tipul 750 HDI, ce sunt folosite la intervențiile în zone greu accesibile. Comandantul ISU Vrancea, locotenent colonel Flaviu Chiscop declara la finele anului trecut că cele două autoșenilate reprezintă o dotare de ultimă generație „pe care o așteptam și care ne este foarte utilă”. „Cele două autoșenilate înseamnă foarte mult pentru noi, o dotare extraordinară pentru că într-adevăr în ultimii doi ani am fost greu încercați de intemperiile naturii. Iarna folosim șenilele pentru a interveni, iar vara, șenilele sunt demontate și echipajul poate ajunge în orice zonă greu accesibilă folosind același utilaj dar pe roți. Dacă situația o impune, targa poate fi demontată, iar autoșenilata poate transporta șase persoane pentru intervenții. Este extraordinar pentru că pot fi folosite în tot timpul anului, inclusiv ca amfibie pentru distanțe scurte”, a spus locotenent colonel Flaviu Chiscop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?