Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Femeia acuzată de înşelăciune prin metoda ”accidentul” rămâne în arest


   Gălățeanca Emilia Lăcrămioara P., care în vara anului trecut a înșelat mai multe bătrâne din Vrancea cu sume importante de bani, rămâne în continuare în arest. Magistrații Tribunalului Vrancea, secția Penală, au decis ieri, în camera de consiliu, să respingă contestația femeii la aplicarea măsurii preventive, potrivit Noului Cod de Procedură Penală. „Respinge contestația formulata de inculpata Predescu Emilia  Lăcrămioara, ca nefondată. Menține încheierea din 19.02.2014 pronunțată de Judecătoria Focșani în dosar nr. 1648/231/2014. Obligă contestatoarea la 150 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 100 lei onorariu avocat oficiu va fi avansată din fondul Ministerului Justiției. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu la 24 februarie 2014”, se arată în soluția instanței de judecată.
    Potrivit anchetatorilor, Emilia Lăcrămioara P., în vârstă de 34 de ani, din Galați, a ajutat mai mulți pușcăriași, printre care și pe soțul său, să înșele trei bătrâne din Focșani prin metoda „accidentul”. Victimele, în vârstă de 82 de ani, 76 de ani, respectiv 64 de ani, au fost înșelate cu sume de 1.200 de lei, 2.000 lei și 17.000 lei. În luna noiembrie 2013, polițiștii focșăneni, cu sprijinul colegilor de la Galați, au percheziționat casa femeii, dar și câteva celule din Penitenciarul Galați. Anchetatorii au găsit în casa femeii 24.000 de lei, banii fiind ridicați și înapoiați celor trei păgubite din Vrancea.
   Potrivit oamenilor legii, victimele au fost înșelate după ce au fost anunțate că rudele lor au avut accidente de circulație și au nevoie de bani. Sumele au fost depuse în conturi, de unde au fost scoase de inculpată. Anchetatorii au spus că persoanele care le-au sunat pe femeile înșelate, dându-se drept comisari de poliție sau avocați, sunt de fapt pușcăriași, printre aceștia numărându-se și soțul femeii din Galați. Aceasta se află în prezent în arestul IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?