Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

APLICAŢIE iPhone care te ajută să eviţi amenzile pentru parcare neregulamentară


    Nimănui nu-i place să primească o amendă pentru parcare neregulamentară, însă puțini sunt cei care investesc timp și energie pentru a-și demonstra nevinovăția și pentru a evita, astfel, plata penalității financiare. Compania Apple vine în ajutorul acestora, oferind o aplicație care va „lupta” pentru cei care se simt nedreptățiți atunci când sunt amendați pentru parcare neregulamentară, scrie CNN.
   Noua aplicație pentru telefoanele iPhone – denumită „Fixed” – urmează să fie lansată săptămâna viitoare și are ca principal obiectiv contestarea amenzilor. Cum va face asta? Utilizatorii care se află în astfel de situații, sunt rugați să facă o fotografie a amenzii scrise și să introducă codul acesteia. Apoi, au la dispoziție un meniu, din care pot alege motivele care stau la baza solicitării de invalidare a amenzii, iar după ce aplicație le oferă un procentaj al șanselor de reușită, ei sunt rugați să ofere probe justificative suplimentare, cum ar fi alte fotografii de la locul incidentului.
   În cazul în care utilizatorul obține câștig de cauză în urma contestării amenzii, acesta trebuie să achite pentru folosirea aplicației 25 la sută din suma pe care ar fi trebuit să o plătească drept amendă, iar în cazul în care solicitarea sa nu este rezolvată favorabil, nu i se cere nicio sumă de bani. „Amenzile pentru parcare neregulamentară au un puternic efect emoțional asupra oamenilor, deoarece mulți consideră că nu le merită”, a declarat co-fondatorul „Fixed, David Hegarty, căruia i-a venit ideea unei astfel de aplicații, după ce a primit șase amenzi într-o zi.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?