Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Subiecte dificile la simularea la Matematică


    Ultima probă din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, cea la matematică, s-a desfășurat cu bine și fără incidente. Potrivit situației comunicate de reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, la proba de ieri s-au prezentat 3.070 de elevi de clasa a VIII-a, 218 fiind absenți. „Nu am primit informații că au fost incidente. Faptul că s-a desfășurat această simulare a examenului ne-a dat posibilitatea să vedem care sunt măsurile ce trebuiesc luate la nivel de județ în vederea organizării în bune condiții ale examenului de evaluare națională la vară”, a spus Vasilica Zaharia, inspector școlar general.
    Cât privește subiectele, elevii s-au plâns că au fost foarte dificile și se gândesc deja cu emoții la examenul real, din vară. „Subiectele au fost grele. Primul subiect a fost foarte ușor, iar subiectul al treilea a fost cel mai dificil. Ideea este că a fost foarte greu. M-am pregătit mult, fac și pregătire, pentru că îmi este teamă de examenul din vară. La simularea de ieri (marți n.r.), de la limba română, m-am descuract mult mai bine. Sper să iau nota 8 la matematică”, a spus Alexandra Andreea Necula, elevă a Åžcolii nr. 3 din Focsani.
     Unii elevi spun că s-a lucrat la clasă pe astfel de modele de subiecte, însă chiar și așa, subiectele au fost dificile. „Subiectele au fost super grele. Am făcut la clasă modele de subiecte, dar eu nu prea iubesc matematica, iubesc româna. Ieri (marți – n.r.) nu am avut deloc emoții, astăzi (ieri – n.r.) au existat emoțiile. Sper să iau un 7- 8 la această simulare”, a spus Alina Codreanu, de la aceeași unitate de învățământ.
    Au existat și elevi care au spus că subiectele au fost ușoare și că s-au descurcat bine la proba de matematică. „Mi s-a părut că subiectele au fost ușoare față de cele de la limba română. Cei care spun că a fost greu sunt elevii mediocri. M-am pregătit mult, ore suplimentare și pregătire, pentru că îmi doresc să obțin o notă mare la examenul final”, a spus Ionel Vasile, de la Åžcoala nr.3 din Focșani.
    Notele nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi aduse la cunoștința profesorilor în vederea adoptării unor strategii eficiente pentru corectarea lipsurilor elevilor. De asemenea, notele vor fi aduse la cunoștință și părinților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?