Ediția: Marți 16 iulie 2024. Nr. 6671
Ediția: Marți 16 iulie 2024. Nr. 6671

GALERIE FOTO : Zâna Măseluță, Mickey Mouse și Minnie i-au învățat pe prichindeii de la Grădinița 1 Focșani cum să aibă un zâmbet frumos


Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Focșani a găzduit, ieri, lansarea Proiectului Educațional cu finanțare extrabugetară „Zâmbet frumos, copil sănătos”, ediția I, faza locală. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Grădinița cu Program Normal nr. 4 Focșani, Asociația de părinți a Grădiniței cu Program Prelungirt nr.1 Focșani și Cabinetul medical stomatologic „Vitaldent”. Prima activitate a purtat titlul „Să ne împrietenim cu Zâna Măseluță!”. În cadrul acesteia, micuții de la toate grupele au  făcut cunoștință cu Zâna Măseluță, care le-a fost prezentată de Mickey Mouse și Minnie.
Coordonatorii proiectului sunt profesoarele Ioana Maxim, Cătălina Ciobotaru, Rodica Trifan, Mirela Roxana Enache, Florina Åžchiopoiu, medicii stomatologi Ramona Paula Cucu și Monica Momanu, administratorul financiar Nicoleta Marinescu și Camelia Vlad, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit nr.1 Focșani.
Proiectul cuprinde mai multe activități, respectiv lansarea proiectului „Să ne împrietenim cu Zâna Măseluță!”, vizită la cabinetul medical stomatologic „Regatul dințișorilor!”, concurs-expoziție de lucrări „Atelierul zâmbetelor!”, concurs de zâmbete „Cel mai frumos zâmbet!” și lansarea broșurii proiectului „Zâmbet frumos, copil sănătos!”. La lansarea proiectului au participat toți copiii prezenți în unitate, împreună cu cadrele didactice, iar la finalul activității preșcolarii au primit un ghid cu informații utile pentru părinți, periuță, pastă de dinți și un orar de periaj al dinților.
    Invitați de onoare ai evenimentului au fost inspectorul pentru învățământ preșcolar Amalia Chirtoc și Viorica Pristavu, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 13 Focșani.
    Copiii s-au bucurat de prezența personajelor Mickey și Minnie, s-au împrietenit cu Zâna Măseluță și au fost învățați cum să se spele corect pe dinți. Cele două doctorițe i-au învățat pe copii importanța unui zâmbet frumos, când, cum și mai ales de ce să se spele pe dinți. „Odată cu apariția primului dinte este bine ca părinții să-și familiarizeze copilul cu periuța de dinți. Periajul se va realiza cu mișcări circulare, având grijă să nu fie rănită gingia. La vârsta de 2-3 ani, copiii pot începe să se spele singuri pe dinți. Este de preferat ca părinții să fie un exemplu pentru micuții lor, chiar și în această privință. Părintele trebuie să-i arate micuțului cum să perieze corect dinții, să-i coordoneze mișcările și să-l obișnuiască cu rutina igienei dentare. Pentru ca micuții să se spele pe dinți după fiecare masă, trebuie să vadă mai întâi că părintele său face același lucru. Cel mai corect periaj dentar se realizează cu gura închisă, prin mișcări largi de periaj, circulare și trebuie să cuprindă atât zona gingiei cât și dintele. Această tehnică are avantajul că asigură igienizarea corectă a spațiilor dintre dinți și dintre dinți și gingie. Periajul dentar al micuțului trebuie să dureze în jur de 2-3 minute și trebuie realizat de maximum 3 ori pe zi. Prevenția este întotdeauna mai bună decât tratamentul. Bunele obiceiuri de igienă orală vor ține la distanță o mare parte din problemele dentare, evitând durerile de dinți și tratamente stomatologice costisitoare”, a scris medicul Ramona Paula Cucu în ghidul „Pentru mami și tati”, realizat în cadrul Proiectului Educațional „Zâmbet frumos, copil sănătos”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?