Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Subiecte uşoare la simularea Evaluării Naţionale la Limba română


    Elevii de clasa a VIII-a au susținut, ieri, simularea examenului de Evaluare Națională la Limba română. Nu au fost incidente majore, dar 212 elevi au absentat. La Åžcoala Negrilești, din cauza unei căderi a rețelei electrice, a fost nevoie ca subiectele să fie multiplicate la centrul de comunicare de la Åžcoala Tulnici.
    Potrivit statisticii comunicate de oficialii din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, la proba de ieri s-au prezentat 3.076 elevi de clasa a VIII-a, 212 fiind declarați absenți. „Simularea s-a desfășurat foarte bine. O situație a fost la Negrilești, unde subiectele au fost multiplicate la Tulnici din cauza unei pene de curent. Îmi doresc ca peste 60% dintre elevi să obțină note peste 6”, a precizat inspectorul școlar general adjunct Luminița Balaban, președinta comisiei de simulare a examenului de evaluare națională.
    Cât privește subiectele, acestea au avut un grad mediu de dificultate și au respectat curricula. „Subiectele au fost de dificultate medie, echilibrat structurate, a avut sesiuni de lucru ce vizau conținuturile activităților didactice prezente în programa școlară și în programa pentru Evaluarea națională. Textul suport pentru subiectul I al cărui titlu este «Zăpada sărută întinderile» de Anatol Baconsky este foarte bine ales, el este emblematic pentru autorul lui, iar mesajul lui poate fi asumat prin lectură de către elevi. Ceea ce înseamnă că se realizează transferul între textul literar și cei cărora le este în primul rând dedicat”, a spus Anișoara Pițu, inspector școlar de limba și literatura română.

Elevii nu au fost speriați de subiecte

    Elevii nu s-au speriat foarte tare la vederea subiectelor. Ei spun că se așteptau să fie mai grele și tocmai de aceea s-au pregătit. Chiar dacă aceste note nu vor fi trecute în catalog, toți elevii speră la rezultate foarte bune. ,,Nu au fost subiecte foarte grele. Mă așteptam să ne dea pastel. Eu chiar m-am pregătit pentru simulare”, a spus Andra Potlog, de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani. „Au fost subiecte ușoare, m-am descurcat. Mă așteptam totuși să fie un pic mai greu. A fost bine. Mai greu a fost la compunere, în partea I, dar am făcut-o”, a spus Alexandra Boeru, elevă la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani.
     Astăzi, elevii de clasa a VIII-a susțin simularea la Matematică. Ei au acces în sala de examen până la ora 8.30 cel târziu, urmând ca la ora 9.00 să le fie distribuite subiectele. Simularea respectă întru totul metodologia de la examenul real de evaluare națională. Pentru a fi siguri de acest lucru, oficialii din cadrul Inspectoratului Åžcolar sunt în legătură permanentă cu directorii unităților de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?