Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Încasări de două milioane de lei din evaziune fiscală


    Inspectorii fiscali vrânceni au atras la bugetul de stat peste 2,6 milioane lei  în urma controalelor efectuate în luna ianuarie. În această lună au fost efectuate 130 de verificări, dintre care 84 la persoane juridice. Conducerea Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea arată că, în urma verificărilor, au fost constatate diferențe de impozite, taxe și contribuții în valoare de 2,47 milioane lei, respectiv 91,8% din totalul sumelor stabilite suplimentar. Acestora li se adaugă 160 mii lei accesorii și 60 mii lei amenzi contravenționale.
    Finanțiștii arată că taxa pe valoarea adăugată reprezintă peste 67%, adică 1,66 milioane lei, din diferențele de taxe și impozite constatate. Din suma constatată, AJFP a încasat efectiv două milioane lei, adică 74,35% din totalul sumelor atrase suplimentar. „Au fost constatate nerespectări ale prevederilor legale în domeniul fiscal la agenții economici cu activitate în domenii precum: agroalimentar, construcții, comerț cu amănuntul, masă lemnoasă, distilarea rafinarea și mixarea băuturilor alcoolice, activități profesionale științifice și tehnice. Din totalul celor 130 verificări efectuate în ianuarie 2014, 38 au fost alocate pentru soluționarea deconturilor negative de taxă pe valoarea adăugată cu opțiune de rambursare (cu control anticipat) depuse de contribuabili”, se arată într-o informare a AJFP Vrancea.
     Finanțiștii arată că în luna ianuarie a fost aprobată la rambursare suma de 6,97 milioane lei, din care 3,7 milioane lei reprezintă compensări cu alte obligații la bugetul general consolidat, iar 3,2 milioane lei au fost restituite efectiv în contul agenților economici.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?