Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Condamnat la 15 ani de închisoare pentru furt, vrea o pedeapsă mai mică


    Ion M., focșăneanul condamnat în februarie 2012 la 15 ani de închsioare pentru furt calificat cu consecințe deosebit de grave, vrea o pedeapsă mai mică. Ieri, magistrații Judecătoriei Focșani au luat în discuție sesizarea transmisă de comisia prevăzută de HG 836/2013 privind constituirea și atribuțiile comisiilor de evaluare a incidenței aplicării legii penale mai favorabile în cazul persoanelor aflate în executarea pedepselor și măsurilor educative privative de libertate din perspectiva noilor reglementări penale și procesual penale. Magistrații Judecătoriei Focșani nu s-au pronunțat deocamdată, pronunțarea fiind amânată pentru data de 19 februarie. Cert este că Ion M., care împreuncă cu fiul său a spart zeci de locuințe, va beneficia de o reducere a pedepsei.
    Ion M. era cunoscut pentru modul său de a comite furturi din locuințe. Acesta a fost acuzat de furt calificat cu consecințe deosebit de grave, ajungând la un prejudiciu total de 638.600 de lei. În rechizitoriu au fost trecute numai pe numele lui Ion 33 de furturi din locuințe din Focșani, Adjud și Panciu. La multe dintre ele ar fi acționat singur. Anchetatorii au susținut că bărbatul viza numai casele sau apartamentele în care erau valori și care aparțineau unor persoane cu un anume statut social. Pe lângă bijuterii din aur și argint, din case mai fura și aparatură electronică, laptop-uri, camere video, stick-uri de memorie în care părțile vătămate aveau documentele personale sau ale firmelor, dar și sume de bani în euro, lire sterline sau dolari. La percheziții s-au găsit telefoane mobile, statuete de colecție, un ceas de aur, o medalie care fusese primită de partea vătămată în anumite împrejurări, dar și un permis de conducere și un buletin de identitate false.
    Modul de operare al lui Ion M. era cunoscut, după cum s-a stabilit la momentul anchetei. Acesta se interesa de victime înainte de a acționa, dădea telefone pe telefonul fix din locuință pentru a le verifica oamenilor programul, iar în momentul în care culegea toate informațiile care îl interesau intra în acțiune. Ruperea de butuc sau efracția la geamuri era modul său specific de operare.
    Bărbatul a mai suferit și alte condamnări în trecut, pentru același mod de operare. În fața procurorilor, el nu a recunoscut faptele, spunând că a fost la muncă la Giurgiu, unde lucra pe un vas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?