Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

“Sunteţi proprietar în baza hotărîrii judecătoreşti privind partajul succesoral”


Astãzi „Curierul juridic” trateazã cazul domnului Ioan M. din municipiul Focșani

Domnul Ioan M., din municipiul Focșani, ne-a scris pe adresa redacției și ne-a povestit despre problemele cu care se confruntă. Astfel, dumnealui ne-a spus că a devenit proprietarul unei case cu terenul aferent în baza unui contract de întreținere făcut cu părinții săi. După decesul unuia din părinți, moștenitorii acestuia au făcut ieșirea din indiviziune pe cale judecătorească, iar casa și terenul a căzut în lotul atribuit dumnealui. Ulterior, soțul în viață al înstrăinătorului a deschis acțiune pentru desființarea contractului de întreținere, fără să aducă la cunoștința instanței de judecată faptul că avusese loc un partaj judiciar. Instanța de judecată a admis cererea acestuia și a desființat contractul, repunînd părțile în situația anterioară. Deși în tot acest timp a plătit impozitele la primărie, după ce s-a desființat contractul de întreținere domnul Ioan nu mai figurează la primărie. Ne cere sprijinul, deoarece potrivit hotărîrii de la partaj este proprietar.
Răspuns: Domnule Ioan M., din cele relatate de dumneavoastră ca și din actele pe care ni le-ați trimis în copie rezultă faptul că hotărârea judecătorească privind ieșirea din indiviziune este rămasă definitivă și irevocabilă și nu a fost desființată prin vreo altă hotărâre judecătorească. Într-o atare situație, dumneavoastră aveți calitatea de proprietar pe casa și terenul aferent în baza hotărîrii judecătorești privind ieșirea din indiviziune, definitivă și irevocabilă. Prin urmare, nu exista temeiul de fapt și de drept pentru a vi se închide rolul de la primărie. Vă recomandăm să formulați un memoriu către primărie, serviciul de impozite și taxe, în care să arătați cele prezentate și nouă, descriind evoluția cazului și depunînd actele doveditoare.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?