Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Pompierii au înlăturat zăpada de pe mai multe clădiri


    Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea au intervenit, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru îndepărtarea țurțurilor și pentru degajarea zăpezii de pe acoperișurile unor imobile, care puteau pune în pericol iminent pietonii. Astfel, în urma unor solicitări primite prin intermediul numărului unic de urgență 112, s-a intervenit pentru îndepărtarea țurțurilor formați pe elementele de construcție și a zăpezii depuse în strat gros pe acoperișurile unor blocuri de pe străzile Republicii, Eroilor și Cotești din municipiul Focșani. De asemenea, intervenții similare au desfășurat pompierii militari și la Spitalul Orășenesc Panciu, în zona Camerei de Gardă, iar în municipiul Focșani la Grădinița numărul 17, la atelierul Åžcolii numărul 9 și la Colegiul Național „Al. I. Cuza”.
    Pe parcursul săptămânii trecute s-au înregistrat 20 intervenții pentru îndepărtarea țurțurilor și pentru degajarea zăpezii de pe acoperișurile unor imobile care puteau reprezenta un pericol pentru trecătorii prin zonele respective.
    Pompierii reamintesc că „obligativitatea îndepărtării țurțurilor de gheață formați pe acoperișuri, uluce, jgheaburi etc. revine, după caz, administrațiilor de proprietari și persoanelor fizice în cazul locuințelor individuale. Totodată, în caz de pericol iminent de cădere a țurțurilor de pe clădiri înalte, deținătorii au obligația să ia măsuri de avertizare și de marcare a perimetrului expus riscurilor. ISU Vrancea poate veni în sprijinul deținătorilor clădirilor atunci când înălțimea imobilelor sau condițiile de amplasare a acestora nu permit intervenția în siguranță a persoanelor cu atribuții în acest domeniu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?