Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Au fost reluate lucrările de asfaltare a unor drumuri din Sihlea

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a mers ieri la Sihlea, unde, împreună cu primarul Radu Modreanu, a vizitat drumurile pe care se fac lucrări de asfaltare. La Sihlea este continuat proiectul de asfaltare a mai multor străzi din comună. Deși încă din punct de vedere calendaristic încă nu a venit primăvara, temperaturile de afară susțin contrariul iar tot mai multe autorități locale din Vrancea au reluat lucrările de reabilitare și asfaltare a unor drumuri locale. „La Sihlea se asfaltează în aceste zile mai multe străzi, prin programul PNDR, derulat prin AFIR. 6 kilometri de drumuri comunale din satele Sihlea, Căiata și Bogza vor fi modernizați, asigurând o infrastructură de calitate. Străzile Slimnic, Viselor, Caraiman și Alexandru Sihleanu sunt prinse în acest proiect blocat de vechea administrație. Felicitări primarului Radu Modreanu, viceprimarului Valeriu Coman și consilierilor locali pentru implicare eficientă în viața comunității”, a precizat președintele Cătălin Toma.

Lucrările de asfaltare sunt realizate de societatea Keyboard SRL în cadrul proiectului de investiție privind modernizarea drumurilor din Sihlea, urmând a fi efectuate lucrări pregătitoare, amenajare sistem rutier, amenajare acostamente, șanțuri și rigole, podețe, lucrări pentru siguranța circulației. Primăria intenționează să modernizeze drumuri comunale în următoarele sate: Sihlea – Străzile Viselor, Slimnic, Alexandru Sihleanu, Căpitan Caraiman, Lalelelor; Căiata – Străzile Săpunări, Brîndușei, Panseluței, Narciselor, Lalelelor, Zambilelor; Bogza – Străzile Școlii, Crângul Meilor. Valoarea totală estimată a investiției este de 4,7 milioane de lei.

De reținut că și CJ Vrancea are în atenție un drum județean care tranzitează localitatea Sihlea. Este vorba de DJ 202 E (limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița – Tâmboești cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T), care va fi complet reabilitat. „Lucrările fac parte dintr-un proiect implementat de Consiliul Județean Vrancea cu fonduri europene, în valoare de aproximativ 12 milioane de euro”, a detaliat președintele CJ Vrancea. În cadrul proiectului se vor moderniza în total 22,5 km din DJ 202E și două poduri, de care vor beneficia 12.000 de locuitori din comunele tranzitate de acest drum.

De asemenea, vor fi modernizați sau realizați 10 km de trotuare şi trasee pietonale, o staţie de transport public și nu vor lipsi nici investiţiile pentru marcaje rutiere, indicatoare, borne şi parapete, inclusiv semnalistică luminoasă verticală pentru treceri de pietoni și borduri teşite pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi la proprietăţi. În zonă se află și castelul Sihleanu-Grădișteanu-Ghica, monument istoric, unul dintre cele două castele de patrimoniu din zona Moldovei, care necesită lucrări de conservare și renovare, pentru a-și recăpăta strălucirea de odinioară și pentru a deveni un reper pe harta turistică a județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?