Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

VIDEO: Minciuni de presă în lupta firmelor de transport, pentru traseul Focşani-Cîmpineanca


    Minciunile sunt singurul lucru cert în articolele apărute ieri în unele publicații locale și centrale, despre un așa-zis scandal, referitor la ruta de transport public Focșani – Câmpineanca și sfidarea justiției de către conducerea Consiliului Județean, spun reprezentanții instituției. Precizările în acest sens au fost făcute, vineri, de secretarul județului, Raluca Dan, în cadrul ședinței Consiliului Județean, dar și într-un comunicat de presă, emis de administrația județeană.
    Secretarul județului spune că administrația județeană nu a pierdut procesul cu firma de transport Vastrans, ci l-a câștigat, iar prin decizia 455 a Curții de Apel Constanța a fost anulat dreptul acestui operator de transport de a circula pe traseul Focsani – Cîmpineanca. Însă, reprezentanții Vastrans au atacat această decizie printr-o contestație în anulare și au cerut suspendarea aplicării deciziei 455 până la soluționarea definitivă. Această contestație va fi judecată la 17 februarie. „Consiliul Județean Vrancea a făcut recurs împotriva încheierii la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a respins recursul Consiliului Județean Vrancea, motivarea instanței supreme bazându-se pe faptul că dosarul are termen în februarie 2014, ceea ce în opinia judecătorilor de la Înalta Curte nu mai justifica judecarea acestei cauze doar pentru câteva zile. În consecință, contestația în anulare este pe rolul instanței, urmând a fi judecată în data de 17.02.2014”, se arată în comunicatul de presă.
    Acesta precizează că, fiind vorba de o sentință definitivă, decizia 455 a Curții de Apel a intrat în circuitul civil, iar eliberarea licenței de transport revine exclusiv Autorității Rutiere Române. „Respinge recursul declarat de către SC Vastrans SRL. Admite recursurile declarate de Consiliul Județean Vrancea, SC Marexval Trans SRL și ARR București PT. ARR Agenția Vrancea. Modifică în parte hotărârea recurată în sensul că: Admite cererea de intervenție. Respinge cererile privind reluarea procedurii de atribuire a traseului 030 Focșani – Cîmpineanca și retur de la momentul introducerii punctajelor, luarea măsurilor necesare reluării procedurii și introducerea în sistem a celor 10 puncte aferente vechimii neîntrerupte pe traseu pentru reclamantă, precum și cea privind continuarea activității de transport pe traseul 030 de către reclamantă ca nefondate. Menține restul dispozițiilor sentinței recurate. Irevocabilă”, se arată în decizia Curții de Apel Constanța.
    Secretarul județului a explicat în plenul Consiliului Județean că nu este pentru prima dată când adminstratorul firmei în cauză fomulează plângeri penale, cei vizați fiind de la președintele Consiliului Județean, până la judecători și procurori. Potrivit Ralucăi Dan, societatea în cauză a pierdut licitația pentru traseul Focșani- Cîmpineanca și la licitația electronică pentru Programul de Transport Județean 2014 – 2019. „Licitația pe acest program a fost electronică, fiind gestionată de C.N.M.S.I, care are atribuția legală de calculare a punctajului operatorilor înscriși la licitație și de desemnare a câștigătorilor”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului Județean.
    În comunicat se mai precizează că președintele Consiliului Județean a fost citat la Poliția capitalei, în urma plângerii penale depuse de reprezentantul Vastrans și chiar polițistul de caz a solicitat amânarea discuțiilor. „Președintele Consiliului Județean Vrancea a fost citat la Politia Capitalei pentru discuții … pentru data de 5.02.2014,  domnul Marian Oprisan confirmând prezența pentru această dată și ori de câte ori va fi nevoie. Ulterior însă, polițistul de caz, care nu a  putut fi prezent în data de 5.02.2014, i-a solicitat telefonic domnului Marian Oprișan amânarea discuțiilor pentru data de luni, 10.02.2014”, se mai arată în comunicat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?