GALERIE FOTO: Circulaţi cu atenţie! Ceaţa reduce vizibilitatea

0
538


    Județul Vrancea a fost ieri sub atenționare meteo Cod Galben de ceață, care a redus vizibilitatea local sub 200 metri și izolat sub 50 metri. De asemenea, au fost și depuneri de chiciură. Ceața densă i-a determinat pe șoferi să circule cu atenție. Potrivit informațiilor primite de la polițiștii Serviciului Rutier, ieri, nu au fost înregistrate evenimente rutiere cauzate de acest fenomen. 
    Polițiștii le cer în continuare șoferilor să fie atenți la drum pentru a nu fi implicați în accidente rutiere. Astfel, șoferii sunt sfătuiți să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și să evite efectuarea depășirilor care, în condiții de ceață, se dovedesc extrem de periculoase. Polițiștii rutieri atrag atenția asupra necesității respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor de circulație.
    Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule. Luminile de întâlnire e recomandabil să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenție deosebită necesită și sistemul de ventilație-dezaburire a parbrizului și lunetei mașinii, care trebuie să funcționeze foarte bine. Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere.
    Åži pietonilor li se recomandă să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiții de siguranță. În plus, aceștia sunt sfătuiți să poarte veste cu elemente reflectorizante, mai ales pe timp de noapte și atunci când este ceață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here