Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Baze salvamont cu finanţare europeană


    Consilierii județeni urmează să modifice parțial o hotărâre, care vizează implementarea proiectului „Înființare și dotare baze salvamont în comunele Nistorești și Păulești și reabilitare baza salvamont vila Rucăr din Soveja”. Modificarea acestei hotărâri este necesară pentru a corela proiectul cu regulile de eligibilitate, prin care valoarea TVA devine complet eligibilă. „Conform Notei emise pentru aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 1135/2011 pentru modificarea și completarea Hotărârii de Guvern nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operațiunilor finanțate prin programele operaționale, bugetul proiectului și declarația de angajament au fost revizuite, în conformitate cu noile reglementări de eligibilitate a TVA. Astfel, valoarea TVA, care era în totalitate neeligibilă inițial, a devenit eligibilă pentru cheltuielile eligibile ale proiectelor cu finanțare prin Programul Operațional Regional”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
    Tot în cadrul ședinței de vineri, plenul Consiliului Județean va dezbate și va supune aprobării și Actul adițional nr. 1 la Acordul de parteneriat dintre Consiliul Județean Vrancea, Consiliul Local Nistorești și Consiliul Local Păulești, pentru întocmirea, depunerea și implementarea proiectului. Încheierea actului adițional mai sus amintit a intervenit ca urmare a diferențelor de valori dintre devizul prezentat în faza Studiu de Fezabilitate și valorile din devizul actualizat la faza Proiect Tehnic, precum și a diferențelor dintre graficul de realizare a lucrărilor la faza Studiu de Fezabilitate și graficul prezentat la faza Proiect Tehnic. 
    Consiliul Județean Vrancea a depus spre finanțare un proiect în valoare de aproximativ 6,4 milioane de lei, pentru „Construire baze salvamont și refacere trasee turistice în județul Vrancea”. În prezent, proiectul se află în faza de evaluare, iar în perioada imediat următoare va avea loc vizita în teren a celor care asigură evaluarea. Proiectul presupune construirea unor baze salvamont în localitățile Nistorești și Păunești și reabilitarea și extinderea celei existente în Soveja. Finanțarea va fi asigurată de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional.
    Baza salvamont din comuna Nistorești va deservi în principal activitățile de salvamont pentru traseele turistice din afara parcului național Putna, pe Valea Zăbalei și Valea Nărujei. Baza salvamont din comuna Păulești va oferi servicii de salvamont în principal în perimetrul Parcului Național Putna, unde se află majoritatea traseelor turistice, trasee ce atrag un număr mare de turiști. Baza salvamont din Soveja va fi adusă la standardele necesare desfășurării activităților și va deservi stațiunile Lepșa și Soveja, stațiuni ce atrag un număr crescut de turiști în toate anotimpurile, dar și tabăra Gălăciuc, care în lunile mai-septembrie găzduiește sute de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?