Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Un atelier de prelucrare a lemnului a ars ca o torţă


   Un atelier de prelucrare a lemnului, situat în satul Milcovelu din comuna Mera, a ars, ieri dimineață, ca o torță. Focul a izbucnit din senin, iar apelul prin 112 a fost primit în jurul orei 5.00. La fața locului au ajuns două mașini de la Detașamentul de Pompieri Focșani și una de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Orașului Odobești. Intervenția a durat mai bine de trei ore, dar flăcările au mistuit toate bunurile. „Trei echipaje de pompieri militari, în cooperare cu două servicii voluntare pentru situații de urgență, au acționat duminică, 2 februarie a.c, pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un atelier de prelucrare a materialului lemnos din satul Milcovelu, comuna Mera. Evenimentul a fost anunțat în jurul orei 05.00, iar la fața locului s-au deplasat trei autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, una de la SVSU Odobești, precum și voluntari din cadrul SVSU Mera. În momentul ajungerii forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta cu violență la anexa din gospodăria lui Ion P., unde funționa un atelier de prelucrare a materialului lemnos”, se arată într-o informare a ISU Vrancea.
    Pompierilor și voluntarilor le-a fost greu să stingă flăcările din cauza cantității foarte mari de materiale combustibile depozitate în interior sau în vecinătate, iar pagubele sunt imense. Pe lângă faptul că a ars clădirea, au mai ars și motoare electrice, un circular pentru debitarea lemnului, dar și o moară.
   Pompierii spun că focul a pornit de la un scurtcircuit electric. „Intervenția pentru localizarea și lichidarea incendiului a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile (material lemnos) și a suprafeței mari cuprinse de flăcări. În urma incendiului au ars acoperișul anexei, confecționat din lemn și cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, cca. 10 mc material lemnos, stoleria atelierului și s-au deteriorat bunuri aflate în interior (10 motoare electrice, un circular pentru debitarea materialului lemnos, un strung de prelucrare a lemnului și o moară electrică pentru făină și furaje). Intervenția a durat cca. 3 ore și jumătate, iar în urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric”, au mai spus pompierii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?