Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Mai multe clase tehnice în licee, din toamnă


   În anul școlar 2014 – 2015 vor fi înființate 111 clase de a IX-a, în care ar trebui să învețe cei 3.108 absolvenți de clasa a VIII-a. Decizia în acest sens a fost luată în cadrul Comitetului Local pentru Dezvoltarea Parteneriatului Economico – Social și urmează a fi aprobată în scurt timp și în cadrul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea.
   Astfel, ca o noutate pentru sistemul educațional, vor fi înființate din toamnă, pentru absolvenții claselor a VIII-a, un număr de opt clase de școală profesională. Este vorba de cursuri de 3 ani. De asemenea, se vor forma alte 40 de clase pentru liceele teoretice. Planul de școlarizare mai cuprinde opt  clase care vor funcționa în liceele vocaționale, cu specializări diferite, respectiv la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani și Liceul cu Program Sportiv. Cele mai multe clase, respectiv 55, vor fi repartizate liceelor tehnologice din județ. 
   Cât privește școala profesională, clasele se vor forma la următoarele licee: două clase la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, una pe specializarea electronică și alta mecanică; o clasă la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” pe specializarea industrie textilă și pielărie; la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani se va forma o clasă pe construcții. De asemenea, la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani se va forma o clasă pe specializarea mecanică; la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” absolvenții de clasa a VIII-a pot opta pentru specializarea mecanic auto. Nu în ultimul rând, la Liceul Tehnologic din Odobești se va forma o clasă pe profilul agricultură, iar la Colegiul Tehnic „Gh. Balș” din Adjud se va forma o clasă pentru specializarea mecanic auto.
   În acest fel, oficialii din Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea dau asigurări că vor fi acoperite toate domeniile tehnice.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?