Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VREMEA va fi, în continuare, închisă şi rece


Joi

   Vremea va fi închisă și în continuare rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea în estul, sudul și local în centrul țării. Va ninge slab cantitativ, în regiunile extracarpatice, îndeosebi în cursul zilei. Local și temporar în regiunile sudice și la munte și trecător în rest, vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze mai mari în Banat, unde va depăși la rafală 50…60 km/h, iar zăpada va fi viscolită și spulberată. În regiunile intracarpatice și în Oltenia vor fi condiții de ceață, burniță și izolat polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 grade în Moldova și 4…5 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -20..-19 grade în estul Transilvaniei și Moldova și 0 grade în Dealurile de Vest.
   La București, vremea se va menține închisă și rece, geroasă dimineața și noaptea. Trecător va mai ninge slab, îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de 40…45 km/h, spulberând zăpada. Temperatura maximă va fi de -8…-7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -16 grade.

Vineri

   Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării, geroasă în special noaptea și dimineața în sud, est și local în centru. Cerul va fi mai mult noros în regiunile extracarpatice, unde pe arii restrânse va ninge slab și, mai ales în a doua parte a intervalului, local va fi ceață asociată cu chiciură. În vest, nord-vest și centru înnorările vor fi temporare, dar va fi ceață, posibil asociată izolat cu burniță, favorizând poleiul. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice, nord-estice și temporar în rest, cu viteze mai mari în sudul Banatului și în zona montană, unde temporar va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -15…-14 grade în Moldova și 3…4 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -20 de grade în Depresiunile Carpaților Orientali și -2 grade în rest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?