Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Şefii învăţământului decid astăzi dacă mâine elevii vin la cursuri


    Oficialii din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea urmează să decidă în cursul zilei de astăzi dacă elevii vor reveni la cursuri în ziua de vineri. Åžefii din Inspectorat spun că așteaptă informările cu privire la starea vremii și a căilor de acces către unitățile de învățământ. Prin urmare, nu au putut preciza nici dacă se va decide reluarea cursurilor în întreg județul sau doar în anumite localități. „Încă nu s-a luat o hotărâre în ceea ce privește ziua de vineri. Joi (n.r. – azi), vom decide și vom anunța elevii și părinții din timp”, a precizat inspectorul școlar general Vasilica Zaharia.
    De altfel, preșcolarii și elevii vor intra luni în vacanța intersemestrială, urmând a se întoarce la cursuri pe 10 februarie. „Mediile pe primul semestru pot fi încheiate săptămâna aceasta, acolo unde profesorii pot ajunge la școală, iar unde nu se poate ajunge, acestea vor fi încheiate în primele două zile ale celui de-al doilea semestru”, a precizat, marți, inspectorul școlar general Vasilica Zaharia.
    Cursurile din semestrul II vor dura până vineri, 11 aprilie, vacanța de primăvară fiind programată pentru perioada sâmbătă, 12 aprilie- marți, 22 aprilie. Potrivit calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației Naționale, elevii revin la cursuri din vacanța de primăvară miercuri, 23 aprilie. 20 iunie este, oficial, ultima zi de școală a anului școlar 2013- 2014. Vacanța de vară este în perioada 21 iunie -14 septembrie. Tezele din semestrul al II-lea al anului școlar 2013-2014 se susțin, de regulă, până la data de 23 mai.
    Anul școlar 2013-2014 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 176 de zile lucrătoare. Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar are 37 de săptămâni din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfășurării examenului național de Bacalaureat. Cursurile claselor terminale liceale se încheie în data de 30 mai. Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 36 de săptămâni din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfășurării evaluării naționale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 13 iunie 2014.
   Săptămâna 7-11 aprilie 2014 din semestrul al doilea este dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit „Åžcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”, având un orar specific.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?