Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Cursuri gratuite de engleză, la Adjud şi Ploscuţeni


   Tot mai mulți copii din Adjud, cu posibilități materiale reduse, au început să meargă la cursuri de limba engleză, în cadrul proiectului „Engleză pentru Viață”, ce este implementat de un grup de elevi voluntari de la Liceul Teoretic „Emil Botta”, coordonați de profesoara Consuela Spulber. Participanții, cu vârste între 5 și 12 ani, au șansa de a învăța limba engleză prin joc cu personajele de poveste Ziggy și Zaggy. Încă se mai pot face înscrieri atât în rândul voluntarilor cât și al viitorilor cursanți. În prezent, de astfel de cursuri beneficiază și elevii Åžcolii Gimnaziale Ploscuțeni. 
   Se dorește extinderea acestui proiect în cât mai multe școli din județ, în special din mediul rural. Astfel, cadrele didactice care doresc să se înscrie în proiect ca voluntari o pot face, urmând a fi formate de Consuela Spulber. Aceasta spune că la Adjud, în urma parteneriatului cu Liceul Teoretic „Emil Botta”, sunt înscriși circa 50 de copii și încă se mai fac înscrieri. „Cursurile sunt în fiecare duminică, de la ora 13.00 la ora 15.00, iar fiecare voluntar se ocupă de 8-9 copii. Doresc să se extindă acest proiect în toată Vrancea, de aceea invit cadrele didactice să participe la acest proiect. Vreau să se știe clar că eu fac totul voluntar și nu sunt plătită nici de copii și nici de altcineva”, a spus profesoara Consuela Spulber.
    În Adjud, orele de engleză se desfășoară la Liceul „Emil Botta”, iar cei care vor să îi înscrie pe copii sunt invitați să contacteze cât mai curând coordonatorul local al programului, respectiv pe profesoara Consuela Spulber, la numărul de telefon 0766.447.008 sau pe adresa de e-mail consu_882@yahoo.com.
    Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud și Școala din Ploscuțeni se numără printre puținele unități de învățământ care au reușit să beneficieze de un astfel de proiect, implementat de Asociația „Shakespeare School pentru Educație” din București.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?