Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Oamenii străzii deszăpezesc de zor! Rezidenţii Crucii Roşii sunt în siguranţă


   Încă din prima zi de când Focșaniul a intrat sub asediul nămeților, oamenii străzii au ales să nu mai zacă degeaba prin adăposturile Crucii Roșii, și s-au apucat să dea o mână de ajutor la deszăpezire. Față de iernile anterioare, gestul lor este unul cu totul uimitor, și în premieră! Fie că s-au dus pe la casele oamenilor și-au dat la lopată să facă pârtii pentru câțiva bănuți, fie că s-au alăturat celor de pe la unele instituții, pur și simplu toți acești oameni atât de desconsiderați în general, s-au dovedit mult mai vrednici decât mulți dintre focșănenii care au ales să privească iarna de la etaj și… să se plângă sau să înjure autoritățile. „Cei mai mulți dintre beneficiarii noștri sunt, acum, pe stradă, și ajută la deszăpezire. Și-au făcut pârtii în primul rând pe la adăposturile prin care stau, apoi au venit și pe la sediul nostru, pe la cel în care funcționează „Masa pe roți”, s-au dus și pe la oameni prin oraș. Cu acest prilej fac un apel la concitadinii noștri să le urmeze exemplul și să iasă și ei din case! Dacă fiecare în dreptul lui și-ar face pârtie, și ar deszăpezi în loc să se plângă, ar fi mult mai bine pentru toată lumea”, a spus Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea. Mai mult, ea a precizat că numărul beneficiarilor Adăposturilor din Focșani a rămas constant. Față de alți ani, când acestea erau arhipline, acum nu sunt mai mulți de 47. „Ieri (duminică -n.r.) a mai venit încă unul din alt județ, l-au adus jandarmii, dar pentru moment, atât. Față anii trecuți, este foarte bine”, a apreciat Rodica Davidean.
    În celelalte obiective al instituției vrâncene de caritate, nici nămeții, nici viscolul și nici înzpăpezirea nu au ridicat probleme. Ba din contră, vârstnicii și persoanele cu handicap care trăiesc acolo au primit iarna cu o cu totul altă stare de spirit decât a multora dintre noi, chiar bucurându-se! Rodica Davidean a spus că nici vârstnicii de la Locuința protejată „Micul Rosmalen” din Oreavu, nici cei din Locuința maxim protejată „Acasă” din Gugești și nici seniorii din Casa de la Vârteșcoiu sau persoanele cu handicap din locuința din satul Beciu nu întâmpină vreo dificultate, ei pregătindu-și încă din toamnă toate cele necesare pentru trecerea cu bine a iernii. „Toate obiectivele noastre sunt bine. Chiar dacă a nins foarte mult au ieșit, care cum a putut, și și-au făcut pârtie, au provizii, au conserve făcute din toamnă în cămări, au cuptoare de pâine în care își fac singuri pâine dacă nu se poate ajunge la magazine. Centralele funcționează, lemne sunt, au vacă în grajd care dă lapte, au găini care fac ouă deci nu avem niciun fel de probleme. Eu cred că se poate trece mult mai ușor peste astfel de zile de criză dacă omul știe să se gospodărească din vreme”, a apreciat Rodica Davidean.
    Directorul Crucii Roșii a dorit să lanseze un apel la solidaritate către vrâncenii din localitățile izolate. „Nu se poate ca într-o comunitate, oamenii să nu cunoască cine se află în nevoie! Nu se poate ca fiecare să nu-și cunoască vecinii și atunci, dacă cineva știe că alături este un bătrân, o persoană care nu se poate deplasa, o familie în nevoie, să meargă până la aceștia cu un blid de mâncare, să le facă un pic de pârtie, să-i ajute măcar puțin, pentru că situația aceasta de criză nu durează veșnic. Sper din suflet ca vrâncenii să nu fi uitat ce înseamnă solidaritatea, nu se poate fiecare dintre noi care cunoaștem un caz în nevoie, să rămânem indiferenți la suferință și neputință!”, a spus Rodica Davidean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?