Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Tunete și fulgere în plin viscol, la Bordești


   O bolnavă din satul Motnău a fost adusă cu un tractor în centrul comunei. Primarul Petrică Dogaru a precizat că a reușit să trimită după persoana în cauză un tractor care să o preia, după ce aceasta l-a sunat că îi este rău. Din cauza stratului gros de zăpadă și a viscolului, nici o altă mașină nu a putut să meargă în satul cu pricina. Primarul a dat asigurări că persoana care a solicitat ajutor va ajunge în regulă la Dumitrești, unde medicii vor decide ce se va întâmpla. „Am rugat pe cineva din sat să meargă cu tractorul să o preia. Femeia în cauză a fost operată acum două săptămâni și astăzi avea probleme medicale. În rest alte cazuri nu avem. Deja am băgat utilaje de drumurile din comună și sper să putem ajunge în toate satele”, a spus Petrică Dogaru, primarul de la Dumitrești.

La dispensar cu buldoexcavatorul primăriei

   La Chiojdeni, tot din cauza stratului gos de zăpadă, o femeie din satul Cătăuți a fost adusă cu un buldoexcavator pus la dispoziție de primarul Åžerban Pîrlogea. Acesta a precizat că femeia în cauză se simțea foarte rău și a cerut sprijinul ambulanței. „Am intervenit și am adus-o la centrul comunei. O vede medicul și vom vedea ce este de făcut. La noi vântul nu prea mai bate așa de tare. Eu am intervenit cu toate utilajele din dotare și cred că termin cu pârtia în toate satele”, a spus Åžerban Pîrlogea, primarul de la Chiojdeni.   

Primarul din Vintileasca face pârtie cu tractorul personal

   În comuna Vintileasca, primarul Georgel Spătaru s-a urcat pe tractor și împreună cu alți localnici, cu utilajele sale, au deszăpezit drumurile din sat. La ora la care a fost contactat de reporterii noștri, primarul Georgel Spătaru a precizat că se descurcă mai greu cu drumul de la Bahnele la Bahnele de Jos, unde viscolul aduce zăpada imediat pe drum. Primarul a spus că pe celelalte sectoare de drum acționează să redea circulația. „Eu nu am angajați la primărie, prin urmare am intervenit eu cu alți băieți de ai mei și dăm drumul să se circule. Ninge în continuare, dar în interiorul localității la mine se circulă. Am înțeles că drumul național DN 2 N se blochează din când în când la ieșire din Vintileasca spre Jitia. În rest nu avem probleme”, a spus Georgel Spătaru. 

Fulger și tunete, fenomene unice la Bordești

   Locuitorii de la Bordești spun că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orelor 02.30, au auzit și văzut un fenomen foarte straniu. Deși ningea abundent și bătea vântul foarte tare au auzit la înterval de câteva minute două tunete puternice, urmate de un fulger care a despărțit cerul în două. „Cred că era pe la ora două și ceva noaptea. Am auzit întâi un tunet tare de tot, după care la câteva minute altul la fel de tare. Nu a durat mult și a venit un fulger din cer de a luminat pământul. Era noapte, ningea tare și bătea vântul când s-au întâmplat treburile astea. Am rămas uimiți de așa ceva. Am mai vorbit cu alte vecine din sat și tot așa au văzut și ele. Ba s-au trezit din somn de spaimă că nu știau ce se petrece. Eu am în jur de 70 de ani dar niciodată nu am văzut sau măcar să fi auzit la bătrânii mei. Este sigur un semn de la Dumnezeu, dar noi suntem prea mici să ne dăm seama ce o fi”, a spus Lucica Chiriac.  

Doi bărbați din Bordești duși la spital cu mașina primăriei

   În comuna Bordești, primarul Gheorghe Tătaru a precizat că în cursul zilei de duminică a transportat la Spitalul din Dumbrăveni două persoane, care aveau nevoie de îngrijiri medicale. Oamenii în cauză au solicitat în primă fază sprijinul Ambulanței și respectiv ISU, însă au fost transportați cu mașina de teren a primăriei Bordești. „I-am dus pe cei doi la spital cu mașina de la primărie deoarece aveau nevoie de îngrijiri de specialitate. Am convocat consilierii locali și beneficiarii de la Legea 416 cu care au intervenit la deszăpezirea persoanelor în vârstă și a bătrânilor fără de sprijin. Vreau să le mulțumesc consilierilor Viorel Alexandrescu, Ion Gheorghe, Iorgu Niculescu, Nelu Fiștoc, Dorică Iancu, Zamfir Negoiță și viceprimarului Adrian Gavrilă. La nivelul localității deszăpezirea la acest moment permite circulația în condiții de iarnă pe toate drumurile din comună. Am ajuns chiar și în cele mai greu accesibile ulițe. Vom mai interveni acolo unde vom fi solicitați și unde va fi nevoie”, a spus Gheorghe Tătaru, primarul de la Bordești.  

Viscolul blochează DN2 N la Jitia

   La Jitia, viceprimarul comunei, Sorin Pantelimon a precizat că utilajele pe care le au în dotare acționează pe toate sectoarele de drum pentru a reda circulația. Acesta a spus că singura problemă majoră este pe drumul național DN 2N în apropiere de satul Cerbu, în punctul Grama, unde viscolul aduce zăpada pe drum și îl blochează. „Noi acționăm pe toate drumurile din comună. Probleme sunt pe drumul național unde viscolul aduce zăpada pe drum și se astupă. A trecut o mașină de la firma de deszăpeziri dar zăpada s-a pus la loc. Poate dacă ar trece mai des drumul nu s-ar mai bloca pe acea porțiune de 100 și ceva de metri. Mai e o situație cu o fată din satul Măgura care a fost luată la urgențe și am fost informat că a murit. Trebuie să vedem cum facem să asigurăm drum până acolo unde locuiește”, a spus viceprimarul Sorin Pantelimon.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?