Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Sistemul de supraveghere video al oraşului Panciu, prezentat în şedinţă publică


   Viceprimarul orașului Panciu, Iulian Nica, a prezentat, ieri, într-o ședință publică, organizată la Casa de Cultură, sistemul de supraveghere video al orașului Panciu. Acesta este implementat prin proiectul „Instalarea de sisteme de supraveghere pentru creșterea siguranței cetățenilor și prevenirea criminalității”. Investiția este finanțată în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, Domeniul major de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană. Valoarea totală a proiectului este de 2.066.439 lei, din care 19.186,74 lei reprezintă contribuția Primăriei Panciu, durata de implementare fiind de 31 de luni. La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor publice, ai agenților economici, precum și ai asociațiilor și organizațiilor non-guvernamentale locale.
    Viceprimarul Iulian Nica a prezentat stadiul actual al lucrărilor și a detaliat structura sistemului de supraveghere video. Acesta cuprinde un centru de comandă și control dotat corespunzător, amplasat în sediul Primăriei; 70 de camere de supraveghere, amplasate pe stâlpi, în zonele aglomerate din oraș; echipamente specifice unei investiții de acest gen. Tot în cadrul proiectului, au mai fost instalate și 3 panouri luminoase de informare publică, amplasate în Parcul Central, în Parcul Casei de Cultură, precum și în zona pieței agroalimentare. Iulian Nica a arătat că obiectivele supravegheate cu ajutorul acestui sistem video vor fi: instituțiile de învățământ, spațiile de joacă pentru copii, parcările publice și zonele verzi, centralele termice, piața agroalimentară, intersecțiile și principalele artere de circulație din oraș.
    Tot ieri, echipa de implementare a proiectului s-a deplasat și la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, pentru a populariza sistemul de supraveghere în rândul elevilor și al profesorilor. Cu acest prilej, au fost distribuite materiale informative și de promovare a proiectului. „Proiectul «Instalarea de sisteme de supraveghere pentru creșterea siguranței cetățenilor și prevenirea criminalității» este parte integrantă a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al orașului Panciu și are ca obiectiv creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni, cu precădere în zonele aglomerate. Chiar dacă, în prezent, orașul Panciu este caracterizat printr-un număr scăzut de infracțiuni stradale, considerăm că este mult mai important să prevenim astfel de fapte, decât să reparăm consecințele lor. Dorința administrației locale este ca păncenii să trăiască într-un oraș în care oamenii se simt în siguranță, atât pe stradă, cât și acasă. Pe termen lung, acest lucru va avea un impact hotărâtor asupra dezvoltării localității, asupra îmbunătățirii condițiilor de trai și, nu în ultimul rând, asupra creșterii atractivității turistice a orașului Panciu, care este situat în cel mai important bazin viticol din zonă, beneficiind, totodată, și de obiective turistice cu valoare identitară”, a spus viceprimarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?