Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Vrânceni, haideţi să dăm mână cu mână în Piaţa Unirii din Focşani


   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan îi invită pe vrânceni să participe la manifestările ce vor fi organizate astăzi, la împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor. La evenimentele ce vor avea loc în Piața Unirii din Focșani vor participa prim ministrul Victor Ponta, miniștri, secretari de stat,  membri ai Curții Constituționale, președinți de consilii județene, înalți oficiali ai Bisericii Ortodoxe Române, etc. „Haideți să dăm mână cu mână și să arătăm că suntem mândri că Unirea Principatelor s-a făurit la Focșani”, se arată în invitația adresată vrâncenilor de președintele Marian Oprișan.

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, i-a invitat pe vrânceni să participe cu mic cu mare la evenimentele dedicate Unirii Principatelor pentru a arăta întregii lumi „că ne merităm statutul de oraș al Unirii și că aici s-a născut România”.  „Focșani este astăzi în haină de mare sărbătoare! În numele Județului Vrancea, dar și al meu personal, vă invit să participați la aniversarea a 155 ani de la Unirea Principatelor Române. Haideți să dăm mână cu mână și să arătăm că suntem mândri că Unirea Principatelor s-a făurit la Focșani. Haideți să sărbătorim în pace și înțelegere și să arătăm României și lumii întregi că ne merităm statutul de oraș al Unirii, căci aici s-a născut România. Vă aștept cu drag! „, se arată în invitația adresată vrâncenilor de președintele  Marian Oprișan.
    Prim ministrul Victor Ponta va participa azi la manifestările prilejuite de împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române. Vor mai fi prezenți la Focșani viceprim ministrul  și totodată ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, viceprim ministrul Gabriel Oprea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Dan Nica, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Dumitru Daniel Botănoiu, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Iulian Matache, directorul general al Apelor Române, Vasile Pintilie și directorul în cadrul MDRAP, Vasile Carnariu.
    Curtea Constituțională va fi reprezentată la manifestările de la Focșani de judecătorii Toni Greblă și Petre Lăzăroiu. La evenimente va fi prezent și ambasadorul Ciprului în România, Excelența Sa, doamna Kalliopi Avraam. De asemenea, la Focșani vor mai fi prezenți vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, vicepreședintele Camerei Deputaților, Miron Mitrea, parlamentarii Petru Filip, Victor Roman, Angel Tîlvăr, Ciprian Nica, Nini Săpunaru, Laurențiu Å¢igăeru Roșca, Neagu Murgu. Totodată, au fost invitați să participe la manifestări toți președinții de consilii județene. Åži Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei va participa la manifestările dedicate împlinirii a 155 de ani de la „Mica Unire”, răspunzând astfel la invitația președintelui Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan.

Radu Beligan și Gheorghe Zamfir participă la manifestările de la Focșani

    Aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române va fi una de anvergură în Focșani, la care sunt invitați să participe actori și artiști de marcă care vor pune în scenă atmosfera de la 1859. Astfel, administrația județeană va pune în scenă o scenetă celebră care va fi reconstituită de actorii Vlad Rădescu, Alexandru Bindea, Ion Haiduc, Sorin Francu. Alături de aceștia se vor afla  actorii Radu Beligan și Ion Dichiseanu care au acceptat să participe la manifestările dedicate împlinirii a 155 de ani de la „Mica Unire”.
    Scena pe care se va derula momentul care amintește de Unirea de la 1859 va fi amplasată pe patinoarul din Piața Unirii. De asemenea, pentru o mai bună vizibilitate a manifestărilor ce se vor derula în Piața Unirii, organizatorii vor amplasa patru ecrane mari pe care vor fi transmise în timp real acțiunile.
După acest moment va avea loc un monolog ce va avea ca temă Unirea de la 1859, care va fi susținut de marele actor Radu Beligan.
    O altă surpriză a organizatorilor este prezența la eveniment a marelui artist Gheorghe Zamfir care va interpreta la nai mai multe melodii celebre. Hora Unirii va fi interpretată de cântăreața de muzică populară Veta Biriș, care îi va invita pe cei prezenți să dea mână cu mână.
    Tot în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, traseul hotarului care împărțea Focșaniul între Moldova și Muntenia, va fi reconstituit de elevii de la Colegiile Naționale „Cuza” și „Unirea”. Cele mai importante momente din cadrul reconstituirii vechiului hotar dintre Moldova și Èšara Românească vor fi filmate și transmise în Piața Unirii, astfel încât cetățenii participanți la aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor să poată fi martori la acțiunea temerară a elevilor din cele două colegii vrâncene.

26 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?