Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: „Oscaruri“ pentru elevii care au regizat filme despre… lecţii


   Elevi și profesori de la Colegiul Național „Unirea” și Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, care au realizat cele mai reușite video-lecții în cadrul proiectului „Lessons on Demand”, susținut de Google, au fost răsplătiți ieri. Este vorba de 300 de elevi și 23 de profesori. Organizatorii au acordat „Oscaruri” celor mai bune filme.
   Astfel, echipa de proiect coordonată de profesorii Maricica Apreutesei și Mirela Bozbici, de la Panciu, a obținut premiul pentru regie și cea mai bună grafică. Echipa de biologie a Colegiului „Unirea”, coordonată de profesoara Corina Ciucu, a obținut premiul pentru cel mai bun montaj, cu filmul „Curiozități din Biologie”, iar echipa de informatică, sub coordonarea profesoarei Genovica Vulpoiu, a obținut premiul pentru cel mai bun scenariu cu filmul „Labirint”. Echipa de matematică de la „Unirea”, coordonată de profesorul Dan Popoiu, a obținut premiul pentru idee originală cu filmul „Perle din matematică”, iar cea de chimie, coordonată de profesoara Maria Dochia, a obținut cu filmul „Mingea de foc” premiul pentru filmul cu cel mai bun conținut educațional. Echipa de fizică a uniriștilor, coordonată de profesoara Liliana Grigoriu, a obținut premiul pentru mai frumos proiect cu „Dicționar de fizică”. Toți elevii care au participat la proiectul „Lessons on Demand” au primit diplome speciale de la Google Rise Awards, care le vor certifica competențele dobândite în școală, prin acest proiect.
   Asociația Uniriștii și Colegiul Național „Unirea” din Focșani finalizează astfel cel de-al doilea proiect educațional de succes sub egida Google. Proiectul face parte din programul finanțat de compania americană sub denumirea de RISE Awards – Bazele Științei și Ingineriei. Principala țintă o constituie implicarea elevilor și a profesorilor în structurarea de lecții sau momente de lecție, în sprijinul predării știintelor și a informaticii.
   Video-lecțiile sunt disponibile online, la adresa http://lessonsondemand.lufo.ro/index.php/ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?