Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: La Focşani a nins. Poliţiştii atrag atenţia şoferilor asupra condiţiilor din trafic


   La Focșani a început să ningă ieri seară, iar meteorologii au anunțat pentru tot județul Vrancea ninsori, vânt și polei. Ieri dimineață, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ninsori și polei, valabilă pentru toată Moldova. Informarea a intrat în vigoare ieri, la ora 15.00 și este valabilă până astăzi la ora 10.00. Potrivit meteorologilor, „în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, iar vântul va sufla în general moderat, trecător rafalele putând atinge 40-45 kilometri pe oră. În jumătatea sudică a regiunii vor fi și precipitații mixte cu depunere de polei. Ninsori locale vor fi și în zona montană înaltă, unde vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor depăși 70 kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada. Stratul de zăpadă nou depus va fi în general sub 10 centimetri”.
   Vremea a început să se schimbe de aseară, atunci când precipitațiile au căzut sub formă de lapoviță și ninsoare. Odată ajunse pe sol, picăturile de apă înghețau aproape instantaneu, lucru ce a dus și la apariția poleiului.
    Ieri, până la ora 14.00, județul Vrancea s-a aflat sub atenționare Cod Galben de polei. Cu toate acestea, pe drumurile din județ nu au fost probleme în cursul zilei, după cum ne-a precizat șeful Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe. El a declarat ieri după-amiază că nu au fost semnalate probleme pe drumurile din județ și că s-a intervenit cu material antiderapant pentru a preveni orice situație care ar fi putut să apară.
   Poliția vrânceană recomandă tuturor participanților la trafic, în contextul informărilor meteorologice, să manifeste maximă prudență. Scăderea temperaturilor, care favorizează apariția precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare, poate influența negativ desfășurarea traficului rutier. Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să manifeste o atenție deosebită, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranței lor, ci și a călătorilor. „Manifestați prudență sporită și adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Astfel, chiar dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță , având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare. Evitați să acționați brusc frâna și mecanismele de direcție, deoarece puteți derapa foarte ușor! Folosiți cu precădere frâna de motor. Pe porțiunile acoperite cu mâzgă sau polei nu trebuie să virați și să frânați în același timp!”, transmit polițiștii.
    Poliția mai spune că șoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiții de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, Poliția Rutieră atenționează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
    Și pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de șoferi.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?