Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Focșăneanul Adrian Teodorescu, la a patra expoziție de fotografie artistică


   Pasiunea pentru fotografie l-a determinat pe focșăneanul Adrian Teodorescu să adune lucrări pentru cea de-a patra expoziție de fotografie artistică, intitulată „52 de săptămâni”, vernisată aseară în foaierul Sălii Balada, în prezența mai multor focșăneni care iubesc fotografia. Artistul, care în viața de zi cu zi este inspector la Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanei, a prezentat publicului iubitor de imagine 52 de fotografii ilustrând peisaje, detalii din natură, dar și imagini din Piața Unirii și din Gara din Focșani, pline de culoare și unitare. 
   Expoziția a fost prezentată de profesorul Nicolaie Sburlan, care predă arta fotografică la Clasa de fotografie de la Centrul Cultural din Galați. De altfel, profesorul a fost însoțit la Focșani de un grup de tineri pasionați de fotografie. Profesorul gălățean a punctat faptul că, în zilele noastre, fotografia este la îndemâna oricui deține un telefon mobil și că cea digitală a invadat spațiul virtual. „Am venit la un prieten de suflet, cu care m-am cunoscut prin intermediul fotografiei, această frumoasă pasiune, aripioara celei de-a șaptea arte, fotografia artistică. Oricine are un telefon mobil performant poate imortaliza acea clipă magică din viața sa, însă nu toți o pot imortaliza în mod artistic. Fotografia înseamnă, din greacă, scrierea cu lumină, înseamnă să știi să mânuiești lumina pe hârtia fotografică. Adrian a reușit, în cele 52 de fotografii, să umble și să imortalizeze cu folos. Fotografiile sunt unitare și la fiecare ai tendința de a te întoarce la cea pe care ai văzut-o înainte”, a spus profesorul Nicolaie Sburlan. Acesta i-a oferit focșăneanului o diplomă, drept recunoaștere a meritelor sale artistice. 
    Adrian Teodorescu este membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România, din anul 2011. Începând din anul 2010, a vernisat alte trei expoziții, intitulate: „Focșaniul, un oraș al Unirii”, „Sfârșit de toamnă” și „Pastel de iarnă”. În februarie 2013, Adrian Teodorescu a fost invitat de onoare la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galați, unde și-a expus fotografiile, iar în septembrie 2013 o fotografie semnată de el, care ilustra un peisaj de iarnă, a fost selectată să facă parte din expoziția itinerantă „Mirajul Fotografiei”, fiind expusă în șapte orașe din țară.  „Pentru mine, fotografia a început ca o joacă, în vara anului 2006, cu un Canon A410, la îndrumarea profesorului Liviu Nedelcu. Pentru această expoziție am ales 52 de fotografii, pentru câte săptămâni sunt într-un an. În continuare, doresc să fac o expoziție de fotografie alb-negru, una dintre cele mai grele teme de la ora actuală. Îmi propun să fac și una cu Ansamblul «Țara Vrancei», cu tradițiile locale”, a spus Adrian Teodorescu, care a mărturisit că a făcut multe sacrificii pentru a-și urma pasiunea. 
    Pentru iubitorii de fotografie, expoziția poate fi vizitată în aceste zile în foaierul Sălii Balada, accesul fiind liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?