Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO și GALERIE FOTO: Arhiepiscopul Ciprian le-a vorbit tinerilor din Panciu despre rolul Bisericii în educaţie


   Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a susținut, la Casa de Cultură din Panciu, prelegerea intitulată „Tinerii și provocările contemporane – Rolul Bisericii în educație”, cu ocazia Zilelor Liceului Teoretic „Ioan Slavici”. ÎPS Ciprian le-a vorbit tinerilor despre credință și spiritualitatea creștină îndemnându-i la bunătate și la respectarea valorile ortodoxiei. Arhiepiscopul a fost invitat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, la manifestările dedicate zilei de 24 Ianuarie.

    Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a fost întâmpinat, vineri, la Panciu, cu pâine și sare, el venind în orașul dintre vii pentru a le vorbi tinerilor despre Rolul Bisericii în educație. „Vreau să vă atrag atenția, vouă, în primul rând elevilor, să fiți foarte atenți și să aveți mult discernământ în alegeri, în opțiuni. Eu vă încredințez ca arhipăstor și nu doar eu, că numai educația întemeiată pe credința creștină în care am fost crescuți și educați , poate să se bucure de roade și să vă aducă vouă, pace și mulțumire sufletească. Aici a fost o întâlnire de suflet, în cadrul sărbătorii zilelor liceului. Fiți binecuvântați și vă mulțumesc pentru trofeu”, a spus Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian. Fiindcă se împlinesc 67 de ani de la înființarea Liceului Teoretic „Ioan Slavici”, Arhiepiscopul le-a vorbit elevilor despre opera scriitorului Ioan Slavici, dar a insistat pe aspectele de natură spirituală, îndemnându-i la credință și la respectarea valorilor bisericești. 
    La eveniment au participat, ca invitați, deputatul Ciprian Nica, vicepreședinții Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bârlădeanu și Ionel Cel-Mare, directorul executiv al Direcției pentru Cultură Vrancea, Traian Negulescu, protopopul Vasile Dabija de la Protoieria Panciu, inspectorul școlar general, Vasilica Zaharia și inspectorul școlar adjunct, Luminița Balaban. De asemenea, au fost prezenți elevi, actuali și foști profesori ai liceului.
    ÎPS Ciprian a primit, din partea viceprimarului Iulian Nica, Placheta Orașului Panciu, precum și volumele „Sfânta lumină a învățăturii și apostolii săi”, de Mihail Adafini și „Istoricul Orașului Panciu”, de Mihai Liviu Adafini.
   
Invitat la Focșani pe 24 ianuarie

    Ionel Cel-Mare, vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, i-a lansat Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, în numele președintelui Marian Oprișan, invitația de a fi în mijlocul vrâncenilor cu prilejul zilei de 24 ianuarie. „Din partea Consiliului Județean vreau să vă fac o invitație la evenimentele ce vor avea loc în data de 24 ianuarie , la sărbătorirea celor 155 de ani de la înfăptuirea unirii Å¢ării Românești cu Moldova. Vă așteptăm cu drag și suntem onorați că sunteți alături de noi”, a spus vicepreședintele Ionel Cel-Mare.
    Viceprimarul orașului Panciu, Iulian Nica, i-a mulțumit ÎPS Ciprian pentru prezența la Zilele Liceului „Ioan Slavici”, eveniment important pentru comunitatea locală și pentru învățământul păncean.  „Aș dori ca aceste dezbateri să fie organizate în fiecare an, pentru a ajuta tânara generație, și nu numai, să progreseze din punct de vedere spiritual. Preocupările și problemele din învățământul păncean nu sunt doar ale liceului, ci și ale Primăriei. Nu sunt doar vorbe, ci fapte! Am investit în crearea celor mai bune condiții de studiu pentru elevi, implementând proiecte cu finanțare europeană. A investi în educația tinerilor nu este doar un lucru nobil, ci și o mare responsabilitate, pe care noi toți suntem obligați să ne-o asumăm deoarece, doar prin intermediul unor oameni bine pregătiți, o societate își poate asigura viitorul”, a spus viceprimarul Iulian Nica.
    Astăzi (sâmbătă), la Casa de Cultură din localitate, începând cu orele 10.00, va fi organizată festivitatea de închidere a manifestărilor dedicate Zilelor Liceului Teoretic „Ioan Slavici”.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?