Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Societăţi comerciale controlate de poliţiştii locali


   Polițiștii locali au continuat acțiunile preventive în cartierele din municipiul Focșani, pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și respectarea normelor de conviețuire socială. În timpul verificărilor de săptămâna trecută, au fost supravegheate zonele vulnerabile ale municipiului, fiind legitimate și avertizate verbal 36 persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale. Totodată, polițiștii locali au supravegheat și verificat parcurile, grădinițele și instituțiile de învățământ de pe raza municipiului Focsani și au legitimat șapte persoane care se aflau în zona bisericilor și cerșeau bani și mâncare de la trecători.
    „În timpul executării serviciului de patrulare, polițiștii locali au fost solicitați să se deplaseze pe Bulevardul Unirii nr.67, în parcarea aferentă zonei respective, deoarece pe spațiul verde era parcată neregulamentar o mașină. Prin urmare, persoanei în cauză i s-au adus la cunoștință prevederile HCL Focșani nr.63/2002 privind gospodărirea municipiului Focșani, republicată, după ce acesta și-a recunoscut fapta. Menționăm faptul că susnumitul a fost sancționat cu avertisment scris, fiind atenționat totodată că la următoarea abatere va fi sancționat contravențional cu amendă”, ne-au transmis reprezentanții Poliției Locale Focșani. 
    De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului privind circulația pe drumurile publice au preluat patru sesizări primite de la cetățenii municipiului cu privire la tulburarea folosinței parcărilor de reședință. Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, dintre care 12 avertismente și cinci amenzi, în valoare de 1.020 lei. Polițiștii locali au efectuat 10 controale la societățile comerciale de pe raza municipiului Focșani, cu privire la respectarea autorizației de funcționare și au fost distribuite invitații persoanelor care au cartea de identitate expirată. 
   Totodată, au fost verificate autorizațiile de construire și au fost somate persoanele care nu aveau autorizații pentru construcțiile efectuate, cerându-le să între în legalitate. De asemenea, au fost supravegheate zonele în care se fac frecvent depozitări de gunoi/ moloz pe domeniul public, fiind date înștiințări cu termen de ridicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?