Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Focşăneanul George Neagu se bate în cuşcă, în Marea Britanie


   Fost judoka de performanță la Liceul cu Program Sportiv Focșani, George Neagu practică, de anul trecut, un sport nou și dur. Aflat în Anglia din 2013, sportivul s-a înscris în circuitul lupte de MMA (arte marțiale mixte) și a susținut deja un meci în cușcă, meci pe care l-a pierdut la puncte. Dar fostul luptător de pe tatami nu dezarmează și are planuri mari pe viitor. „Am început să practic judo la vârsta de 7 ani. Părinții m-au dat la fotbal și judo, însă într-un final am ales judo. La două luni după ce am ajuns în sportul de pe tatmi, am câștigat prima medalie, cea de argint. Acest lucru m-a ambiționat și mai mult și am ajuns să practic acest sport din clasa I până la vârsta de 21 de ani. Am participat la numeroase concursuri naționale la juniori, tineret și seniori, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Printre acestea se numără locul I la Campionatele Naționale Åžcolare, locul II și III la Campionatele Naționale de Juniori și Tineret. După terminarea liceului am ales să merg la Iași pentru a continua cu judo. Cu echipa din Iași am obținut locul III la Campionatul Național de ne-waza (luptă la sol) și locul II cu echipa. Între timp, am practicat și sambo la care am obținut locul 5 la Campionatul European și locul 7 la Campionatul Mondial din Belarus. Însă întotdeauna mi-au plăcut luptatorii de MMA și stilul lor. Printr-un prieten care este campion în Anglia la MMA, am ajuns și eu în Londra și am avut primul meci la amatori. Am pierdut la puncte, însă am realizat că pot să fac performanță și la acest nivel. Pe 25 februarie voi disputa al doilea meci la semiprofesioniști, apoi voi decide la ce club să mă legitimez. Momentan am mai multe oferte, însă aștept să văd rezultatul de la următoarea confruntare. Sper să am cel puțin aceeași satisfacție ca cea pe care am avut-o în urmă practicării judo-ului și să îmi înmulțesc colecția de medalii și trofee”, a spus George Neagu, judoka care se bate în cușcă în Marea Britanie.

   Mixed Martial Arts (pe scurt MMA), în traducere Arte Marțiale Mixte, este un sport de full-contact care permite folosirea unei mari varietăți de tehnici, alcătuit dintr-un complex de arte marțiale tradiționale și netradiționale, în cadre competiționale organizate și în săli de antrenament pentru amatori. Regulile permit folosirea unor tehnici de lovire și de luptă corp la corp, atât din poziția „în picioare” cât și la sol.
   Istoria recentă a MMA-ului își are rădăcinile în competițiile de stiluri mixte organizate în Europa la începutul secolului XX, în turneele de vale tudo organizate de familia Gracie în Brazilia începând din 1920 și în competițiile inter-stiluri promovate în Japonia anilor 1970 de către marele maestru Kanji Antonio Inoki.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?