Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Marian Rădulescu: un profesionist în volei, care a dus Focşaniul în prima ligă


   Antrenorul echipei de volei fete a CSM 2007 Focșani, profesorul Marian Rădulescu, cel care este și directorul clubului finanțat de Primăria și Consiliul Local Focșani, este unul dintre cei pentru care voleiul nu are secrete. Pasiunea profesorul Marian Rădulescu pentru volei a apărut târziu, pe când acesta era la liceu. Spune că nu se gândea vreodată că va face volei de performanță. A jucat fobal mai bine de 15 ani la echipele din Focșani. Nu a avut o carieră strălucită ca fotbalist, dar a fost un jucător util, care punea suflet în tot ceea ce făcea. În liceu a fost selecționat în echipa de volei a școlii, fiind un jucător de bază. A făcut în paralel și fotbal și volei timp de patru ani. 
   În 1976 a intrat la Academia Națională de Educație Fizică din București. Marian Rădulescu a fost nevoit să-și agațe ghetele în cui și să se apuce serios de volei, asta pentru că avea mai mute variante de a juca la formații cu nume din România. „Am jucat la echipa facultății, care în acea vreme era în liga națională, dar nu primeam decât o cartelă pentru masă în valoare de 600 de lei. Am ales să joc până la urmă la Constructoul București pentru un salariu de 3.000 de lei, bani mulți pentru acele vremuri”, a precizat Rădulescu. „Am jucat la echipa facultății, care în acea vreme era în liga națională, dar nu primeam decât o cartelă pentru masă în valoare de 600 de lei. Am ales să joc până la urmă la Constructorul București pentru un salariu de 3.000 de lei, bani mulți pentru acele vremuri”, spune Rădulescu. 
   După terminarea facultății, a îmbrățișat meseria de antrenor de volei, având deja o carieră de 32 de ani. „În perioada 1983-1987 am antrenat naționala de juniori II a României, iar din 1987 am preluat naționala de tineret a țării noastre, cu care am obținut medalie de bronz la Balcaniada din Bulgaria. Între anii 1990 și 1999 am reuși să mă calific la patru turnee finale cu echipele de junioare I și II. Ne-am clasat pe locurile patru și cinci. Am luat medalia de aur cu echipa de junioare III a LPS Focșani în sezonul 1990-1991”, ne-a povestit Marian Rădulescu.
„Va fi greu în Liga Națională”
   Antrenorul echipei focșănene este conștient, că în cazul în care gruparea de pe Milcov va reuși accederea în primul eșalon al țării, va fi greu pentru echipa focșăneană să țină pasul cu celelalte formații. „Am fost la primul sezon cu echipa de volei în liga I și șocul a fost destul de dur pentru fetele mai tinere. Nu va fi simplu să accedem în liga națională pentru că nivelul este unul foarte ridicat, iar loturile celorlalte formații sunt mult mai echilibrate și experimentate. La Liceul cu Program Sportiv și la CSM 2007 Focșani se muncește serios și sunt multe grupe de copiii. Sunt multe competiții pentru nivelul lor de pregătire și baza piramidei este solidă. Asta înseamnă că și la Focșani se poate face mare performanță”, a mai spus profesorul Marian Rădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?