Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Condiţii moderne pentru vârstnicii din Adjud


   Persoanele de vârsta a 3-a desfășoară activități recreative în noul centru comunitar, special realizat și dotat pentru cei vârstnici. Viceprimarul Claudiu Cristea a declarat că această investiție a fost așteptată cu multă nerăbdare de persoanele vârstnice. „Scopul nostru a fost să realizăm un proiect prin intermediul căruia să creăm un spațiu în care persoanele de vârsta a 3-a să poată desfășura activități recreative. Am reușit să și dotăm acest centru cu logistica necesară, iar de la începutul acestui an persoanele vârstnice beneficiază de un centru complet modernizat și utilat pentru petrecerea timpului liber”, a precizat viceprimarul Claudiu Cristea.
    Vă reamintim că la sfârșitul anului trecut, primăria municipiului Adjud a finalizat proiectul privind reabilitarea și modernizarea clădirii existente în vederea reutilizării pentru servicii sociale, dotarea acestuia cu echipamente specifice inclusiv echipamente de comunicare pentru Centrul comunitar pentru persoane de vârsta a 3-a. Finanțarea proiectului s-a făcut prin Programul Operațional Regional 2007-2013.
    Scopul proiectului este creșterea calității vieții, respectiv îmbunătățirea calității administrației publice locale de a promova egalitatea de șanse și incluziunea socială în centrul urban Municipiul Adjud prin reabilitarea infrastructurii neutilizate și degradate și reutilizarea acesteia în vederea îmbunătățirii serviciilor sociale.
    Beneficiarii direcți ai proiectului sunt persoanele vârstnice domiciliate în Municipiul Adjud și în arealul de influență, care se află în situații sociale, economice și familiale dificile. „Capacitatea de primire a centrului ca urmare a atingerii obiectivelor de reabilitare este de 50 de beneficiari integrați simultan în activitățile centrului”, a susținut viceprimarul Claudiu Cristea.
   Acesta a precizat că prin implementarea proiectului, persoanele vârstnice marginalizate sau în curs de marginalizare vor dispune de un spațiu generos – 236 mp ca suprafață utilă – pentru activități de socializare specifice unui „club al seniorilor” și utilat corespunzător pentru persoanele vârstnice, vor avea acces la resursele culturale ale orașului – organizarea de seri literare, seri muzicale și dansante , își vor putea sărbători zilele de naștere și onomastice într-un cadru plăcut. Pe lângă consiliere medicală, persoanele vârstnice vor putea beneficia de sesiuni gratuite de terapie ocupațională și tratament medical, precum și de consiliere pentru planificarea eficientă a resurselor de care dispun, dar și de o mică sală de fitness, de acces la sisteme IT și excursii recreative în zonele turistice ale țării.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?