Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

PROGNOZA METEO pentru weekend


Sâmbătă
   Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va avea înnorări în vest și nord, unde local, spre seară și noaptea, va ploua. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar în zonele joase, mai ales din sud-estul și sudul extrem al țării, va mai fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiuni și 11 grade în sudul Banatului și al Olteniei, iar cele minime se vor situa între -4 și 4 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -8 grade.
   La București, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii ianuarie, cu o maxima termică de 9…10 grade și o minimă de -2…-1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Vor mai fi condiții de ceață, mai ales noaptea.
   La munte, deși valorile termice vor marca o scădere față de intervalul precedent, vremea se va menține ușor mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară și noaptea când local vor cădea precipitații mixte, cu precădere în Carpații Orientali și în  Munții Apuseni. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări îndeosebi în zona înaltă. Izolat, pe văi și în depresiuni, va mai fi ceață.

Duminică

   Valorile termice vor continua să caracterizeze o vreme mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii ianuarie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nord-vestul și centrul țării și 12 grade în regiunile sudice. Cerul va fi temporar noros. Mai ales în cursul zilei vor fi ploi slabe local în vestul, centrul și nordul țării și cu totul izolat în rest, iar în zona de munte, mai ales a Carpaților Orientali se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte și temporar în cursul zilei, în celelalte zone. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 și 0 grade, ușor mai ridicate pe litoral. Dimineața în sudul teritoriului vor mai fi condiții de ceață.
   La munte, cerul va avea înnorări temporare și cu precădere în Carpații Orientali vor cădea precipitații mixte. Vântul va avea intensificări cu vitezele cele mai mari în zona înaltă.Valorile termice se vor apropia de mediile climatologice ale date.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?