Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Elevi în timpul zilei, hoți pe timp de noapte


   Doi adolescenți, unul elev la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, iar celălalt la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, potrivit unor surse, sunt cercetați de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Focșani pentru furt calificat. Oamenii legii spun că cei doi băieți au sustras bunuri din două mașini, care erau parcate pe raza municipiului Focșani. Unul dintre suspecți are 17 ani și este din Soveja, iar cel de-al doilea are 16 ani și este din Nereju. 
   Ei au fost prinși în flagrant ieri dimineață, la ora 4.00, de polițiștii de ordine publică de la Poliția Focșani. Aveau asupra lor o antenă de emisie-recepție și alte câteva bunuri, pe care le-ar fi sustras din două autoturisme parcate pe raza municipiului. Oamenii legii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracțională a adolescenților, în condițiile în care, în ultima vreme, mai multe persoane s-au plâns că le-au dispărut bunuri din mașini sau că le-au fost distruse oglinzile. „Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi suspecți”, ne-au spus polițiștii. 
 Directorul Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia”, Ionel Lavric, a confirmat faptul că unul dintre băieții cercetați penal este elev la această unitate de învățământ. El a precizat că nu a fost informat despre faptul că unul dintre elevi este anchetat. „Deocamdată nu am fost anunțați oficial despre acest caz. După cum vedeți, sunt elevi care fac lucruri bune, iar alții lucruri rele. Am fost surprinși când am auzit cele întâmplate, elevul neavând prea multe absențe și nu a creat probleme”, a declarat Ionel Lavric. La rândul său, directoarea Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu”, Cristina Gheorghiță, ne-a spus că nu a fost informată în legătură cu preocupările unuia dintre elevii unității de învățământ. 
   Miercuri, polițiștii focșăneni au reușit recupereze o bicicletă, furată pe data de 1 ianuarie. Doi tineri au postat un anunț pe un site vânzări online cu privire la vânzarea unei biciclete, iar miercuri au mers în centrul municipiului, cu tot cu vehicul, pentru că găsise un cumpărător. Au fost așteptați de polițiștii, care au făcut cercetări și au stabilit că cei doi, Vasile Laurențiu D. și Dragoș V., au cumpărat bicicleta de la o altă persoană, cu 100 de lei, și vroiau să o vândă cu 500 de lei. Oamenii legii le-au luat bicicleta și i-au înapoiat-o proprietarului. 
    De asemenea, l-au identificat și pe cel care ar fi sustras-o și vândut-o celor doi. Potrivit oamenilor legii, hoțul se numește Ionuț V. și este din Focșani. „În urma verificărilor a rezultat că bicicleta a fost sustrasă pe data de 1 ianuarie, din Focșani și făcea obiectul unui dosar penal. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a fost comisă fapta”, au afirmat polițiștii focșăneni. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?