Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Vrancea, în topul destinaţiilor de turism rural


   Circa 80.000 de turiști au ales pensiunile pentru petrecerea perioadei sărbătorilor de iarnă, atât Crăciunul și Revelionul pe rit nou și pe rit vechi, precum și toată perioada cuprinsă între 20 decembrie 2013 și 14 ianuarie 2014, în creștere estimată de 10% față de anul anterior, se arată într-un comunicat al Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC). ,,La ora actuală, în România sunt circa 5.000 de pensiuni, iar capacitatea totală de cazare este estimată la 80.000 de locuri. Este normală preferința românilor pentru pensiuni în special în perioadele de sărbători, precum Crăciunul sau Paștele, atunci când dorim cu toții să beneficiem de un mediu liniștit, cu tradiții, alături de familie. De altfel, de Crăciun, ca și de Paște, turismul rural reprezintă prima opțiune turistică a românilor pentru țara noastră’, spun reprezentanții ANTREC.
    Cele mai solicitate regiuni sunt Bran-Moieciu, Bucovina, Mărginimea Sibiului și Maramureș, urmate de Neamț, Apuseni, nordul Olteniei, Buzău, Argeș, Vrancea. Pentru sărbătorile de iarnă, județele Botoșani și Constanța nu au primit turiști, din cauza lipsei zăpezii, respectiv a lipsei ofertelor.
    Majoritatea turiștilor au ales în medie 3 nopți de cazare. Deși lipsa zăpezii abundente a fost un dezavantaj, mulți turiști dornici să schieze în stațiuni precum Predeal sau Poiana Brașov au ales pachete turistice în zona Bran-Moieciu, datorită prețurilor ceva mai mici și a dorinței de a sărbători într-un mediu rural, plin de tradiții. ,,În ultimii ani se observă tendința românilor către tradițiile mediului rural, din cauza urbanizării accelerate. Turiștii aleg zone liniștite, situate în mijlocul naturii, vor tradiții, vor gastronomie tradițională, autentică. De asemenea, se observă o fidelizare din ce în ce mai mare a clienților, care sosesc de multe ori an de an la aceleași pensiuni’, a precizat Mișu Chiruc, președintele executiv al ANTREC.
    Cei mai mulți turiști străini care aleg turismul rural românesc în perioada sărbătorilor de iarnă provin din țările vecine — Ungaria, Republica Moldova, Ucraina și Serbia, însă, în număr mai mic, vin și turiști din Franța, Israel, Marea Britanie. Ponderea acestora este de circa 15% din total.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?