Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Bărbatul care şi-a omorât fratele află astăzi dacă va fi propus pentru arestare sau nu


        Vasile Pitulac, bărbatul de 44 de ani din comuna Sihlea, care pe data de 30 decembrie anul trecut și-a omorât fratele mai mare, va afla astăzi ce măsură va fi luată împotriva sa. El va fi audiat din nou astăzi, iar anchetatorii urmează să stabilească dacă îl vor reține sau îl vor cerceta în stare de libertate. 

 Fapta a fost comisă în după-amiaza zilei de 30 decembrie. Vasile și fratele său, Gheorghe Pitulac, de 59 de ani, locuiau în aceeași casă. Anchetatorii ne-au spus că Gheorghe obișnuia să consume alcool și frecvent îi cerea fratelui mai mic de-ale gurii, dar și bani, pentru că el nu muncea. În ziua crimei, Gheorghe, care era băut, i-a cerut de mâncare fratelui său. Vasile, care tăiase porcul, a mers în cramă, acolo unde ținea produsele, și i-a adus acestuia o bucată de șuncă. Lui Gheorghe nu i-a plăcut șunca și i-a cerut carne. Văzând că nu primește ce vrea, el a mers în cramă să-și ia singur carnea dorită. 

 El a lovit cu piciorul ușa de acces în cramă, care era închisă. Pentru că era întuneric, a luat ceva la nimereală, apoi a ieșit. Pentru că nimerise tot o bucată de șuncă, Gheorghe s-a decis să-și mai încerce norocul o dată, așa că a intrat iarăși în cramă, moment în care Vasile a mers după el. Când a văzut că fratele mai mic era în spatele său, a luat un ciocan și l-a lovit în zona feței. Vasile și-a pierdut cumpătul, a pus mâna pe o secure și și-a lovit fratele mai mare în zona feței. Gheorghe s-a prăbușit la pământ, iar Vasile i-a mai aplicat câteva lovituri. 

 După altercație, în casa celor doi frați a ajuns un echipaj al ambulanței, iar Gheorghe a fost transportat la spital, unde a decedat câteva ore mai târziu. Tot la spital a ajuns și Vasile, întrucât și el a fost lovit cu ciocanul. În plus, el este și bolnav, iar anchetatorii au decis să fie ținut sub supraveghere medicală până când va fi luată o decizie împotriva sa. La o zi de la internare, Vasile a fost lăsat să plece acasă. Anchetatorii au vorbit cu el și urmează să mai discute încă odată astăzi. După ce îl vor audia din nou, polițiștii și procurorul de caz urmează să ia o decizie în ceea ce-l privește pe Vasile Pitulac, care este cercetat pentru omor calificat. 

 Persoanele care îi cunosc pe cei doi frați ne-au spus că autorul este un om la locul lui, care muncea pentru a-și câștiga existența și care nu consuma alcool. Mai mult, el îl întreținea și pe fratele său, care nu avea nici lemne pentru a-și face focul, nici de mâncare.  

Localnicii au postat comentarii și pe site-ul „Monitorul de Vrancea”, unde au precizat că Vasile, chiar dacă era bolnav, era frecvent bătut de fratele său Gheorghe, căruia îi dădea mereu de mâncare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?