Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

O femeie a fost muşcată de un dihor turbat


   O femeie din Bîrsești a fost mușcată de un dihor turbat la sfârșitul săptămânii trecute. Din cauza animalului turbat, autoritățile locale au dispus instituirea carantinei de gradul al treilea. Primarul comunei Bîrsești, Costică Hîrșu, a arătat că a fost activat Comandamentul Antiepizootic și au fost dispuse toate măsurile legale.
   Felicia Ivan, femeia mușcată de dihor, a primit deja tratamentul antirabic. „La nivelul localității am luat toate măsurile pentru a-i proteja pe oameni. Sunt ținute sub supraveghere toate animalele din curțile oamenilor, dar și câinii vagabonzi pentru a preveni apariția unui alt caz. Dihorul a fost omorât de oamenii din comună după incident, iar la analize a reieșit că avea rabie”, a afirmat primarul comunei Bîrsești, Costică Hîrșu.
   Autoritățile sanitar veterinare au luat toate măsurile prevăzute pentru asemenea cazuri, iar astăzi, o echipă de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va verifica situația din comună. Directorul executiv Necula Botezatu a afirmat că au fost anunțați toți administratorii fondurilor de vânătoare din zonă, primăriile localităților învecinate, dar și autoritățile din județele limitrofe. „S-a început verificarea gospodăriilor din comună, pentru a vedea dacă mai sunt câini sau pisici care nu au fost vaccinați, pentru a face vaccinarea de completare. De asemenea, s-a dispus omorârea animalelor precum câinii sau pisicile din gospodăria respectivă care au intrat în contact cu dihorul”, a precizat directorul Necula Botezatu.
   Este al treilea caz de rabie din acest an după incidentele de la Vintileasca și Vizantea Livezi. Cele mai multe probleme au fost la Vintileasca unde o vulpe turbată a ajuns până în centrul comunei și i-a atacat pe oameni. Până acum, doar la Vintileasca au fost descoperite trei vulpi moarte din cauza rabiei. De asemenea, la Vizantea Livezi, o vacă a murit după ce a fost mușcată de o vulpe turbată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?