Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Coroane de flori pentru eroii martiri ai Revoluției din decembrie ’89


   S-au împlinit 24 de ani de la Revoluția din decembrie 1989. Ieri, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Nordic, a fost organizată o ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori cu prilejul comemorării eroilor martiri căzuți pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989. Ceremonia a fost organizată de militarii din Garnizoana Focșani și de autoritățile administrației publice locale. Preotul Garnizoanei Focșani a oficiat serviciul religios, după care au urmat discursurile reprezentanților autorităților publice locale și revoluționarilor, apoi depunerea de coroane. 
   Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, a transmis un mesaj cu ocazia acestei zile în care i-a amintit pe toți eroii vrânceni cărora ieri, li s-a adus un omagiu. „Ghinea Dorinel, Silvestru Jim, Voicu Nicolae, Milea Dumitru, Crețu Florin, Catană Marin, Dănăilă Gabi, Apostolie Vasile, Buruiană Valentin și Budescu Dumitru sunt eroiii vrânceni cărora astăzi le aducem omagiu. Lor și familiilor lor. Ei sunt cei care, la fel ca cei mai mulți dintre noi, au crezut în idealurile Revoluției din 1989. Ei sunt cei care au luptat pentru ca astăzi copiii noști să poată trăi într-o țară așa cum o visau! Pe 22 decembrie 1989 pe străzile din București, Timișoara sau Focșani s-a strigat libertate! România este astăzi o țară în care sunt respectate libertățile cetățenești, iar acest lucru li se datorează tuturor celor care au avut curajul ca, în acele zile tulburi, să lupe pentru libertate. Astăzi, la 24 de ani distanță de evenimentele din decembrie 1989, România se află pe un alt drum căci, prin eforturile noastre, ale tuturor, țara noastră a devenit membră NATO și membră a Uniunii Europene. Un club select care garantează valorile pentru care peste o mie de români au plătit cu viața în decembrie 1989. Jertfa celor care au plătit cu viața pentru libertate nu va fi uitată în veci! Dumnezeu să îi odihnească în pace și să aibă grijă de familiile lor”, se arată în mesajul transmis de Marian Oprișan.  
   Cei care au pregătit coroane de flori pentru eroi au fost militarii, revoluționarii, reprezentanții Consiliului Județean Vrancea, cei ai Primăriei și Prefecturii. După depunerea de coroane a urmat defilarea gărzii de onoare, moment care a și încheiat manifestările. De asemenea, coroane de flori au fost depuse și la Monumentul Eroilor din Piața Unirii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?