Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Arhiva Tribunalului Vrancea, depozitată în continuare la Adjud


   Dosarele din arhiva veche a Tribunalului Vrancea sunt depozitate, în continuare, într-un spațiu ce aparține Judecătoriei Adjud. Chiar dacă instanța a deschis o licitație pentru a găsi un spațiu potrivit pentru depozitarea dosarelor mai vechi de anul 2012 și care au fost soluționate definitiv, procedura nu s-a finalizat.
   Justițiabilii care au nevoie de copii ale documentelor aflate în aceste dosare sau care vor să studieze cauzele respective sunt nevoiți să aștepte chiar și o săptămână, pentru ca dosarul să fie adus de la Adjud. „Dosarele Tribunalului Vrancea înregistrate anterior anului 2012, care au fost soluționate definitiv și irevocabil și care se află spre conservare în arhiva acestei instanțe, au fost depozitate în clădirea Judecătoriei Adjud. De regulă, cererilor pentru consultarea unor asemenea dosare li s-a dat curs în decursul unei săptămâni, timp în care dosarele au fost aduse de la Adjud. Petenții sunt înștiițați în momentul depunerii cererii când se pot prezenta pentru consultarea efectivă a dosarelor. De asemenea, menționăm faptul că Tribunalul Vrancea, în calitate de ordonator terțiar de credite, a demarat o procedură de achiziție de servicii pentru depozitarea și păstrarea arhivei Judecătoriei Focșani, care nu s-a finalizat”, a precizat Carmen Danțiș, purtătorul de cuvânt al Tribunalul Vrancea.
   Dacă dosarele vechi ale Tribunalului Vrancea au fost duse la Adjud, cele ce aparțin Judecătoriei Focșani se află încă în subsolul vechii clădiri a instanței, situat pe strada Cuza Vodă din Focșani. Președintele Tribunalului Vrancea, judecătorul Costică Diță, ne-a spus că este foarte greu să găsească un spațiu adecvat, mai ales că legea arhivelor s-a schimbat și este nevoie de un spațiu care să îndeplinească mai multe condiții în vederea conservării întregii arhive.
   Actualul sediu al Tribunalului Vrancea, din strada Republicii, nu este prevăzut cu subsol și există spațiu doar pentru arhiva curentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?