Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Gradaţia de merit a Mariei Sterea, dată unei alte profesoare


   Adriana Călin, profesoară de biologie la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, a primit gradație de merit în locul regretatei profesoare Maria Sterea. Este pentru prima dată în Vrancea, când un profesor obține gradație după decesul unui coleg.
   Profesoara Adriana Călin a făcut solicitare în acest sens la Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, iar în cadrul Consiliului de Administrație cererea a fost aprobată. Urmează ca decizia să fie înaintată Ministerului Educației Naționale. „Eu am fost respinsă neavând punctaj. Ghinionul de atunci s-a transformat în bucurie acum. Am încercat să explic că nu se pierde nimic pentru că suma fusese alocată”, a spus Adriana Călin.
   Dacă Maria Sterea ar fi beneficiat de această gradație chiar și o lună, banii nu ar mai fi putut fi redistribuiți unei alte persoane și ar fi trebuit raportați pentru anul următor. „A fost o redistribuire ca urmare a solicitării făcute de doamna Călin. Am înștiințat ministerul și ne-a dat acceptul. Astfel, în cadrul Consiliului de Administrație s-a dat o decizie prin care s-a modificat tabelul inițial, iar doamna profesor Călin va primi banii retroactiv de la 1 septembrie”, a spus inspectorul școlar general Vasilica Zaharia.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?