Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Agro Bratu Zoo nu a livrat toate utilajele pentru deszăpezirea drumurilor naţionale


   Drumarii vrânceni nu au primit toate utilajele de deszăpezire de la firmele care au câștigat licitația organizată de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Doar două din cele 20 de utilaje ATB au fost livrate de firma Agro Bratu Zoo din Giurgiu, cea care trebuie să asigure utilaje pe 7 din cele 8 tronsoane de drumuri naționale din județ. Aceasta deși a expirat demult termenul de 24 de ore în care trebuiau să sosească utilajele la bazele de intervenție pentru deszăpezire. Ordinul pentru prezentarea utilajelor la cele trei baze a fost dat încă din 11 decembrie și, până ieri, 23 decembrie, nu erau decât două utilaje sosite de la firma din Giurgiu.
    Subprefectul Cristi Misăilă a transmis situația existentă cu firma respectivă atât către conducerea CNADNR cât și către ministerele de resort. „Până la acest moment sunt sosite doar două utilaje de la firma respectivă. Am informat CNADNR despre acest caz, am transmis și către ministerul Marilor Proiecte, către Ministerul Afacerilor Interne. Din informațiile pe care le deținem acum se pare că firma în cauză nu se aștepta să câștige licitația și nu avea utilajele pregătite. În acest moment, cu utilajele pe care le are Secția de Drumuri Naționale și cu cele închiriate se poate asigura intervenția pe 70% din rețeaua de drumuri naționale din Vrancea. Am discutat la nivelul Direcției Regionale de Drumuri Naționale din Iași pentru a fi găsită o soluție la această problemă”, a afirmat subprefectul Cristi Misăilă.
    Cel mai probabil, ținând cont că este vorba de un contract strict, firma în cauză riscă cel puțin penalități, dacă nu chiar rezilierea contractului. Pe lista firmelor care asigură utilajele se mai află Cos Alex din Homocea, GI Nona Service din Milcovul, Teo Trans Consulting din București și UMB Spedition, pentru sectorul de drum național DN 2 D Bîrsești – Ojdula. La nivelul județului sunt stabilite trei baze de intervenție – Focșani, Adjud și Bârsești – precum și două puncte de intervenție, adică Vintileasca și Câmpuri. La utilajele închiriate de la aceste firme se adaugă cele ale CNADNR. Pentru lucrările de deszăpezire din acest an, drumarii vrânceni au primit 15 utilaje de la secțiile de drumuri naționale învecinate pentru a putea acționa la căderea primei zăpezi. La Secția de Drumuri Naționale Focșani au ajuns 6 ATB-uri cu lamă și RSP-uri, precum și 9 utilaje multifuncționale cu răspânditor și lamă. Acestea se adaugă celor 6 utilaje existente deja în dotarea secției de drumuri naționale din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?