Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Meşteşugarii Vrancei, promovaţi la Promenada Mall


   Meșteri populari, dar și producători tradiționali din județ participă, în aceste zile, la campania „100% Vrancea”, susținută de Carrefour și Promenada Mall Focșani. Astfel, persoanele care își fac cumpărăturile din acest centru comercial pot alege să cumpere produse alimentare sănătoase, preparate după metode tradiționale, dar și obiecte de meșteșug, realizate cu trudă și dragoste de meșteri pricepuți. 
   Prin această campanie, inițiatorii își propun să promoveze brandurile autohtone și să contribuie astfel la încurajarea consumului de produse autohtone. „Este foarte important să conștientizăm faptul că economia din Vrancea și firmele din Vrancea oferă locuri de muncă. Este obiectivul nostru, al tuturor, să promovăm acest eveniment”, a spus Bogdan Gabor, inițiatorul acestei campanii. 
   Au fost expuse produse lactate, dulcețuri sau siropuri, toate realizate după rețete tradiționale. „Mă ocup cu astfel de produse de vreo zece ani. Merg în târguri care sunt organizate de Consiliul Județean. Oamenii sunt încântați, au ajuns să ne cunoască pentru că avem tradiție. Venim întotdeauna la festivalul Bahus, la zilele orașului”, spus Florentina Trifan, din Reghiu. 
   Tot aici am întâlnit și o bătrânică, care împletea de zor ciorapi. „Dau din mâiini ca să mai fac un ban. Am împletit din clasa a II-a, am învățat să țes și acum am 12 fete pe care le învăț la Åžcoala Populară de Artă să țeasă. Mai fac și pentru vânzare pulovere și ciorapi. Ar trebui să se dea un pic mai multă importanță tradițiilor la școală, îmi place că au început să se intereseze”, ne-a spus aceasta.
   Nicu Ivan a impresionat o Europă întreagă cu talentul său de a confecționa produse din nuiele. „Cred că de la părinți am luat această pasiune. Înainte de 1992 am făcut o altă școală, de meserie sunt veterinar și apoi am lăsat în urmă meseria și m-am apucat de coșuri. Toate lucrările se fac manual, de la tăiat până la cărat și confecționat”, a spus Nicu Ivan. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?