Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Jandarmii au împlinit visul frățiorilor Zaharia, din Năruja


   Åži visul celor patru frățiori din Năruja s-a împlinit! Moș Crăciun, îmbrăcat în jandarm, a ajuns ieri la ei. Bucuria lui Eduard, de 5 ani, Florin, de 8 ani, Adina, de 10 ani, și Cătălin, de 15 ani, a fost foarte mare atunci când angajații Jandarmeriei vrâncene au pășit în căsuța lor micuță și curată, încărcați cu daruri. Aliniați pe pat, copiii și-au salutat repectuos musafirii și au așteptat cuminți, să vadă ce le-a trimis Moșul. 
   Întrebați de jandarmi dacă au nimerit bine, copiii au răspuns în cor „daaaaa”, ca nu cumva aceștia să plece, iar ei să nu mai primească nimic. „Moș Crăciun ne-a rugat să venim până la familia Zaharia de la Năruja și să aducem daruri pentru toți copiii. Moșul v-a trimis fiecăruia dintre voi puțin din ceea ce v-ați dorit și sperăm din tot sufletul că am reușit să vă facem o mică bucurie de aceste sărbători. Colectivul de Jandarmi Județean Vrancea vă urează sărbători fericite și sperăm că sărbătorile acestea vor fi mai calde decât de obicei. Vă urăm toate cele bune și să vă dea Dumnezeu putere să mergeți mai departe”, a spus maiorul Nelu Mocanca.
    Prima care și-a primit cadoul a fost Adina, respectiv o păpușă, pe care și-a dorit-o din tot sufletul. Edi, frățiorul cel mic, a primit tractorul pe care și l-a dorit și cu care va putea căra nisip. Moș Crăciun i-a îndeplinit dorința și lui Florin, băiețelul de opt ani, căruia i-a adus exact tirul pe care și l-a dorit. Nerăbdător să se joace, băiețelul a desfăcut ambalajul și a început să facă „ture” prin casă, spunând în șoaptă „Yes! Yes!”.
    Jandarmii au avut daruri și pentru Cătălin, băiatul cel mare. În afară de sticla mare cu suc negru, „pe care îl cheamă Coca-Cola”, după cum a spus fratele său Edi, Cătălin a mai primit și rechizite, dulciuri, fructe și alte bunătăți, așa cum au primit și frații lui mai mici. Jandarmii au avut un cadou și pentru sora lor de 17 ani, care muncește la Focșani, ca să aibă din ce trăi. Pe lângă jucării, rechizite și dulciuri, pregătite special pentru copii, jandarmii le-au mai dus părinților, Petruța și Stelică Zaharia, mai multe produse alimentare, pentru ca cel puțin masa de Crăciun să fie mai îmbelșugată decât de obicei.
    Copiii pe care i-au vizitat jandarmii sunt buni și își doresc din tot sufletul să meargă la școală și să facă ceva în viață, pentru a avea un trai mai ușor. Fiecare dintre ei știe și ce ar vrea să devină. Întrebat de maiorul Nelu Mocanca ce-ar vrea să se facă, Edi a răspuns simplu: „Vreau să mă fac ca dumneavoastră”. Sora lui, Adina, vrea să fie polițistă, iar Florin pompier. Cătălin, mai timid din fire, nu s-a gândit încă la asta, dar știe sigur că vrea să facă ceva pentru ca viața lui să fie mai ușoară.
   Bucuria pe care membrii familiei Zaharia au simțit-o în momentul în care au  văzut că jandarmii le trec pragul casei, încărcați cu sacoșe de la Moș Crăciun, nu poate fi descrisă în cuvinte. Fericirea se citea pe chipurile celor patru copii, dar și pe fețele părinților, Petruța și Stelică, pentru că anul acesta Crăciunul lor va fi mai îmbelșugat decât de obicei. „Vă mulțumim din suflet pentru că ați venit la noi cu daruri și Dumnezeu să vă dea sănătate. Ne chinuim pentru acești copii și ne pare rău că nu le putem pune la dispoziție tot ce au nevoie. Nu ne este rușine de muncă și facem tot ce putem pentru a avea grijă de ei și pentru a avea o viață mai ușoară. Ne-ați făcut o mare bucurie și nouă, și copiilor și vă mulțumim din tot sufletul”, le-au spus jandarmilor părinții copiilor.
   Cadourile, care au constat în jucării, dulciuri, sucuri, fructe, rechizite și produse alimentare, au fost achiziționate cu bani din fondurile Asociației „Grigore Alexandru Ghica” – Filiala Vrancea, asociație la care sunt membri jandarmii vrânceni.
    Povestea frățiorilor Zaharia din Năruja o puteți reciti accesând http://www.monitorulvn.ro/articole/galerie-foto-mo-craciun-visul-fratiorilor-din-naruja_2_156060.html

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?