Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Campania „Monitorul de Vrancea” – „Dăruiţi! Şi bucuraţi-vă că o puteţi face!”- la final. Vă mulțumim!


   În fiecare zi, timp de mai bine de o săptămână, „Monitorul de Vrancea” v-a prezentat cum așteaptă Crăciunul câteva familii sărmane din diverse localități ale județului. În cadrul campaniei noastre, pe care am intitulat-o „Dăruiți! Și bucurați-vă că o puteți face!” v-am povestit, în fiecare zi, despre copii care au învățat, din sărăcie, că nu trebuie să aibă dorințe. Copii pentru care Moș Crăciun n-a existat până acum, decât ca noțiune. V-am relatat cazurile unor părinți și bunici bolnavi și deznădăjduiți, care nici măcar nu mai puteau să spere că există cineva în lumea asta mare, căruia să-i pese, care să nu-i judece, care să le ușureze, măcar un pic, povara neputinței și a lipsurilor… Pentru încă un an ați fost solidari și v-ați alăturat campaniei noastre! Pentru încă un an ați dăruit și ați trăit bucuria de a face niște copii și părinți, fericiți! Pentru încă un an ați demonstrat că vrâncenii sunt cu adevărat generoși! Pentru toate acestea vă mulțumim și vă dorim Crăciun Fericit!

Bucurie mare în casa copiilor vegheați de icoane din satul Poienița!

    Dramatica poveste de viață a fraților Ionuț, Florinel și Andrei Roșu din satul Poienița, comuna Dumitrești a impresionat foarte mult cititorii noștri. Mama lor este încă în spital, cu insuficiență renală, și face dializă peritoneală de patru ori pe zi, iar tatăl, cu probleme de vedere, se chinuie să-i îngrijească muncind cu ziua. Bieții oameni au privit cu suspiciune vizita noastră, neobișnuiți să primească de undeva vreun ajutor.
   Ieri, ne-au mărturisit, fericiți, că nu au crezut nicio clipă că vor fi oameni care  să îi ajute să depășească într-un fel situația groaznică în care se află și le-au mulțumit cu lacrimi în ochi tuturor. La casa lor au ajuns pachete cu alimente, dulciuri, articole de îmbrăcăminte ba chiar și o mașină de spălat nou nouță, care îi ușurează foarte mult munca tatălui copiilor, nevoit, din pricina bolii grave a soției lui, să se ocupe și de toate treburile gospodărești. Ieri, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea i-a dăruit mamei copiilor o sumă de bani. „Vă mulțumesc mult pentru ajutorul pe care ni l-ați dat. Să știți că nu am crezut că vom fi ajutați atât de mult…”, a spus sărmana. Această familie are încă multă nevoie de ajutor și poate fi contactată la telefon 0762.546.905.
   Povestea lor o puteți reciti accesând
http://www.monitorulvn.ro/articole/galerie-foto-fra-ii-rosu-copiii-veghea-i-de-icoane-din-satul-poieni-a_2_155959.html

Daruri pentru copiii orfani de tată din satul Ploștina

    Cei șase copii orfani de tată ai Lenuței Cobzaru, din satul Ploștina, comuna Vrâncioaia, au primit la rândul lor pachete din partea unei femei din Dumbrăveni, dar și din partea unor focșăneni care și-au dorit anonimatul. Prichindeii cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani trăiesc de pe o zi pe alta, suferind de frig și foame, în casa lor mizeră. Unul dintre băieți este vizibil afectat de un handicap, iar alți doi sunt elevi în clasele a V-a și a VII-a și nevoile lor sunt multe… Tatăl micuților a murit în urmă cu doi ani, din cauza unui accident vascular.
   au primit hăinuțe, jucării, dar și alimente care le vor face sărbătorile mult mai luminoase. Cine dorește să le mai dăruiască ceva, o poate contacta pe mama frățiorilor la telefon 0736.937.102.
   Povestea lor poate fi recitită accesând
http://www.monitorulvn.ro/articole/galerie-foto-cinci-orfani-de-tata-vor-petrece-craciunul-flamanzi-i-desculti_2_155864.html

Crăciunul printre ruine va fi un pic mai vesel!

    Cristina Dragomir și cei șase copii ai ei, care sunt nevoiți să doarmă noaptea în container, iar ziua să trăiască printre ruinele fostei lor case, care s-a dărâmat, vor avea de asemenea, un sfârșit de an mai bun. Către ei s-a îndreptat atenția unor cetățeni care vor ajunge cu măcar câteva din ajutoarele de care au atâta nevoie.
   Povestea acestei familii o puteți reciti accesând
http://www.monitorulvn.ro/articole/galerie-foto–craciun-printre-ruine_2_156011.html

Solidaritate cu cele 19 persoane din Modruzeni cărora le-a ars casa

    Rînză Costel, de 50 de ani, din Modruzeni – Mărășești, a cărui casă a fost parțial cuprinsă de flăcări, a primit ajutoare de la oamenii care i-au înțeles necazul și și-a refăcut locuința. În casa respectivă locuiesc și familiile a trei dintre copiii săi, în total 19 persoane care, după incendiu, au rămas cu hainele de pe ei. Ei erau nevoiți să se îngrămădească în doar două odăi care le-au rămas neatinse de flăcări. „După ce a apărut articolul cu necazul nostru, mi-a sărit în ajutor multă lume. Primarul din Mărășești m-a ajutat cu materiale de construcție, domnul Iulian Voicu, președintele filialei Mărășești de la Partidul Conservator, mi-a donat rigips, plafoane, uși, paturi, plapumă, lenjerii. De asemenea, a venit și cu oameni care să mă ajute să repar casa. Domnul Culică de la Focșani a venit și mi-a adus haine pentru copii, perne, un preș de perete, alimente și am mai primit de la o doamnă pâine, plăcinte, un bax de făină și unul de mălai. Le mulțumim foarte mult și mulțumim și Monitorului de Vrancea”, a spus Costel Rînză.
   Despre necazul omului puteți reciti accesând http://www.monitorulvn.ro/articole/galerie-foto-19-suflete-au-nevoie-de-ajutor-in-prag-de-craciun_2_155642.html

Moș Crăciun a ajuns la copiii din pădurea Motnăului

    Sensibilizat fiind de povestea copiilor din pădure, preotul Cristian Marius Niță, de la Biserica Spitalului din Dumbraveni, a decis să-i ajute pe cei cinci frați care trăiesc izolați la marginea satului Motnău din Dumitrești. Părintele a organizat o colectă și s-a dus la ei cu un televizor, un calculator, îmbrăcăminte și alimente. „Am făcut apel la credincioșii care vin la Sfânta Biserica, la angajații spitalului Dumbraveni și la elevii Școlii din Câmpineanca pentru a putea aduce zâmbetul pe buze acestor frați. Am fost plăcut surprins de faptul că au fost persoane și din alte localități care au vrut să doneze obiecte sau alimente, fapt pentru care țin să le multumesc foarte mult și să le transmit că DÄ‚RUIND VOR DÄ‚INUI. Acum, în mod cert, Crăciunul va fi mai liniștit pentru cei cinci copii”, a precizat preotul Cristian Niță, care a mai spus că toți cei cinci copii din Motnău au fost extrem de entuziasmați în momentul în care au primit darurile.
   Povestea acestor pui de om o puteți reciti accesând http://www.monitorulvn.ro/articole/video-si-galerie-foto-mo-nicolae-a-teptat-de-copiii-din-padure_2_155469.html

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?