Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Marian Oprişan: În ianuarie 2014 încep lucrările la autostrada Ploieşti-Buzău-Focșani


   Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a declarat, ieri, că lucrările la sectorul de autostradă Ploiești-Buzău-Focșani, ce face parte din culoarul 9 pan european, vor începe în ianuarie 2014. Oprișan este artizanul demarării lucrărilor la acest proiect, cel care a convins Guvernul de importanța autostrăzii pentru această zonă a României, dar în special pentru județul Vrancea. „În urma discuțiilor care au existat la Guvernul României cât și în cadrul Parlamentului privind aprobarea Strategiei autostrăzilor din România vă informez că Guvernul României a stabilit că documentațiile și toate procedura de achiziție, toate celelalte formalități, pentru autostrada de pe culoarul 9 paneuropean București-Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Iași-Albița vor începe în ianuarie 2014. Pentru intervalul 2014-2022, în zona culoarului pan european 9 nu va fi executat decât segmentul de autostradă Ploiești-Buzău și Buzău – Focșani precum și tronsonul Focșani-Brăila-Galați, pentru că Brăila-Galați este cea mai mare aglomerare urbană din România. Aceste lucruri nu sunt povești, nu sunt promisiuni electorale. Bani există, după cum bine știți fondurile de coeziune până în 2020 nu pot fi folosite decât pentru culoarele paneuropene aprobate de Uniunea Europeană”, a afirmat Marian Oprișan.
    Președintele UNCJR a arătat că existența autostrăzii va pune Focșaniul și Vrancea pe harta unei dezvoltări economice susținute în următorii ani. „Dacă nu am fi ajuns la o asemenea realizare și neincluzând Buzău-Focșani – Bacău -Albița în programul de autostrăzi până în 2020 ne-ar fi fost luată șansa de dezvoltare în această zonă a țării, ceea ce nu s-a întâmplat. Pe această cale îi mulțumesc primului ministru al Guvernului, Victor Ponta și domnului vice prim ministru Liviu Dragnea”, a mai spus Marian Oprișan.
    Åžeful administrației județene a ținut să facă și unele precizări legate de activitatea sa. „Dacă nu conduc unele ședințe ale Consiliului Județean nu înseamnă că dorm acasă sau în altă locație și nici că mă aflu la plajă într-o țară însorită în această perioadă. Când nu sunt pe scaunul de președinte al Consiliului Județean sunt la miniștrii, la Guvern, Parlament sau mă ocup de lucruri pe care o să le vedeți în perioada următoare. Până în 2016 vom face lucruri semnificative pentru județul Vrancea”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
    Proiectul autostrăzii către Focșani va fi demarat în 2014, iar finanțarea la acest tronson va fi asigurată din fonduri de coeziune și prin Mecanismul Conectarea Europei. Programul de autostrăzi pentru 2014-2020, „România 100 – Autostrăzi” a fost prezentat, la începutul lunii, de premierul Victor Ponta în fața grupurilor parlamentare ale USL. Prim ministrul a declarat că, pe finanțarea din fonduri de coeziune, va fi demarată autostrada Pitești-Râmnicu Vâlcea, primul tronson care trece pe la Curtea de Argeș, dar și autostrada Ungheni-Târgu-Neamț-Bacău și încă trei tronsoane, respectiv București-Buzău-Focșani, autostrada Sud București -Alexandria și segmentul Craiova-Calafat. „Asta constituie trei miliarde de Euro și se termină banii din fonduri de coeziune. Alți bani nu avem în fondurile de coeziune. Aceste tronsoane le putem licita și începe în 2014”, a spus premierul Ponta.
    Parlamentarii care au participat la prezentarea proiectului au declarat pentru „Monitorul de Vrancea” că președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, i-a convins pe membrii Guvernului ca tronsonul Ploiești-Buzău, varianta inițială, să fie continuat până la Focșani. Ulterior, din 2015, ar urma să înceapă lucrările la tronsul de autostradă Focșani-Galați-Brăila. Finanțarea pentru acest tronson ar trebui asigurată din bugetul de stat.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?