Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Pedepse majorate pentru proxeneţii din Țifești


   Doi dintre cei trei tineri din Å¢ifești, acuzați că au exploatat sexual mai multe fete pentru a obține venituri bănești, s-au ales cu pedepse majorate în urma judecării apelului la Curtea de Apel Galați. Magistrații Tribunalului Vrancea i-au condamnat la pedepse cuprinse între 4 și 7 ani de detenție, dar magistrații gălățeni au majorat două dintre pedepse, astfel încât doi dintre inculpați vor avea mai mulți ani de executat. 
   Mihai Emil B. a fost condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare, iar în apel s-a decis ca acesta să execute șase ani. Aceeași pedeapsă a fost aplicată și lui Valentin Marian S.. „Contopește pedepsele principale și complementare aplicate inculpatului B. Mihai Emil și dispune ca acesta să execute pedeapsa principală cea mai grea, de 6 (șase) ani închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor”, se arată în decizia magistraților Curții de Apel Galați. În ceea ce îl privește pe Cristinel Dănuț S., acesta a rămas cu pedeapsa de 7 ani de închisoare. Pentru că mai avea o condamnare anterioară și un rest de pedeapsă neexecutat, lui i-a fost sporită pedeapsa cu jumătate de an.
   Dispozițiile privind latura civilă a cauzei au fost menținute, tinerii rămânând să plătească bani unei părți vătămate. Mihai are de dat 1.000 de lei, iar ceilalți doi, în solidar, 2.000 de lei. De asemenea, sumele obținute din comiterea infracțiunilor au fost confiscate. Este vorba despre 1.000 de lei de la Mihai și câte 2.000 de lei de la Cristinel și Valentin. 
   Reamintim că Mihai Emil B., de 23 de ani, Cristinel S., de 26 de ani, și Valentin Marian S., de 28 de ani, sunt acuzați că au exploatat sexual mai multe fete, pentru a obține venituri de pe urma lor. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Biroul Teritorial Vrancea au fost cei care au instrumentat dosarul. 
   Procurorii DIICOT îi acuză pe cei trei că s-ar fi asociat și au racolat, găzduit și exploatat sexual două fete minore, de 15 ani. Inițial, anchetatorii vorbeau de un număr mai mare de fete exploatate, dar în urma cercetărilor efectuate numărul acestora s-a împuținat. Perioada în care ar fi fost comise faptele este sfârșitul anului 2011- începutul anului 2012. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că fetele erau seduse, iar sub promisiunea unei relații stabile, în cadrul căreia trebuiau să se sacrifice pentru bunăstarea materială a cuplului, erau date și altor bărbați, pentru a întreține relații sexuale. O oră de amor cu o copilă costa 50 de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?