Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Ziua și cutremurul în Vrancea


   Încă un cutremur s-a produs în Vrancea. Seismul de ieri dimineață a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 3. 40, la o adâncime de 109 kilometri adâncime. Orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna la 36 kilometri, Târgu Secuiesc la 51 de kilometri, Râmnicu Sărat la 52 kilometri, Focșani la 57 kilometri și Vălenii de Munte- 58 kilometri.   
   Aproape că nu există zi în care în Vrancea să nu se producă un cutremur. De la începutul lunii și până vineri, în județul nostru s-au produs 10 seisme. Primul cutremur din această lună s-a produs chiar pe 1 decembrie și a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter. Pe data de 4 decembrie s-au înregistrat alte două cutremure. Primul a avut o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 87 kilometri, iar cel de-al doilea a fost de 2,9 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 75 kilometri. 
   Pe 5 decembrie, Vrancea s-a cutremurat din nou. În această zi au fost contabilizate trei cutremure, primul de 3,6 grade, al doilea de 3,4, iar ultimul de 3,3 grade pe scara Richter. Au urmat două zile liniștite, după care, pe 8 decembrie, s-a mai produs un cutremur cu magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter. 
   Potrivit informațiilor postate pe site-ul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), un alt seism cu o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs pe data de 9 decembrie. Pe 11 s-a produs un cutremur de 3 grade pe scara Richter, iar ultimul a fost cel de vineri dimineață.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?