Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Trei autospeciale noi pentru pompierii vrânceni, săptămâna viitoare


   Pompierii vrânceni vor primi, săptămâna viitoare, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă de capacitate mărită. Acestea sunt ultimele mașini de intervenție care trebuie să intre în dotarea ISU Vrancea, din lotul de zece autospeciale care îi revin prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Consiliul Județean Vrancea, alături de consiliile județene din Buzău, Brăila, Constanța, Galați și Tulcea, au format la nivelul regiunii sud-est „Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situații de Urgență”, care a accesat un program european prin care inspectoratele pentru situații de urgență din cele șase județe au fost dotate, în total, cu 63 de autospeciale de ultimă generație. 
   Primele mașini, respectiv trei ambulanțe SMURD, între care una de terapie intensivă, au intrat în dotarea ISU Vrancea în primele luni ale acestui an. Ulterior, pompierii au mai primit o autospecială de descarcerare, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă de capacitate medie și urmează să le primească și pe celelalte trei autspeciale de lucru cu apă și spumă de capacitate mărită.  
Din cele șapte mașini pe care le-au primit până acum, doar două au fost puse în funcțiune, respectiv ambulanțele SMURD de tip B. Pompierii încă nu au folosit ambulanța SMURD de tip C, autospeciala de descarcerare și cele trei autospeciale de lucru cu apă și spumă de capacitate medie. În cazul acestora nu au fost finalizate procedurile specifice în vederea punerii în circulație. În ceea ce privește ambulanța de tip C, respectiv de terapie intensivă, aceasta nu este folosită la intervenții pentru că nu există medici care să fie în permanență pe echipaj. 
    Mașinile au fost achiziționate prin proiectul european „Achiziționarea de echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenții în situații de urgență, acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat în regiunea Sud-Est”, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?