Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

DSP verifică stocurile de medicamente și materiale sanitare din spitale


Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au demarat, ieri, o amplă acțiune de control în spitalele din județ. Prin intermediul acestui control, coordonat de reprezentanții Ministerului Sănătății, inspectorii vor să afle dacă spitalele sunt pregătite să trateze pacienții în perioada sărbătorilor de iarnă. 
Astfel, aceștia vor verifica asigurarea cu medicamente și materiale sanitare de strictă necesitate, planificarea echipelor medicale, organizarea desfacerii de medicamente . „Conform Ordinului Ministerului Sănătății, Direcția de Sănătate Publică va desfășura o acțiune de control, evaluare și monitorizare pentru verificarea modului de asigurare a spitalelor cu necesarul de medicamente, materiale sanitare și echipe medicale necesare asigurării asistenței medicale a populației pe perioada 24 decembrie 2013 -6 ianuarie 2014. Controlul a fost demarat de astăzi (ieri-n.r.), cu verificarea Spitalului Județean, și se va derula până pe 15 decembrie, pentru ca pe 16 să înaintăm raportul de control către Ministerul Sănătății”, a precizat medicul Cătălin Graur, șeful DSP Vrancea. 
Potrivit presei centrale, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a precizat că secretarii de stat Raed Arafat și Adrian Pană și secretarul general George Diga vor fi coordonatorii acestei activități, iar în baza rapoartelor de control vor fi întocmite planuri de măsuri. Aceste planuri vor fi prezentate prefecților și reprezentanților sistemului sanitar pe 19 decembrie, în cadrul unei videoconferințe.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?